Gå til sidens hovedinnhold

Brukte «feil» t-skjorte, fikk denne meldingen

Artikkelen er over 8 år gammel

Taxisjåfør truet med utestengelse.

Taxisjåfør Per-Inge Lijar i Bodø hadde en svart t-skjorte under den hvite uniformstrøyen sin på jobb. Det ble det trøbbel av, skriver Avisa Nordland.

– Taxiinspektør Trond Johansen kjeftet meg opp, og truet meg med å sperre meg ute av taxisystemet i en uke, bare fordi jeg hadde på meg en svart t-skjorte. Om jeg blir sperret ute fra systemet har jeg ikke mulighet til å ta imot kunder, og kan dermed ikke gjøre jobben min. Han sendte også trusselen ut på det interne kommunikasjonssystemet vårt, forteller Lijar opprørt.

- Ropte og skrek

Hendelsen fant sted ved Bodø lufthavn ved åtte-tiden torsdag kveld.

–Han ropte og skrek foran flere tilhørende kunder. Det var ingen spesielt hyggelig opplevelse, hverken for meg eller kundene mine, forteller taxisjåføren.

Lijar lurer på om taxiinspektøren har gått igjennom et helse, miljø- og sikkerhetskurs.

– Med den behandlingen jeg ble utsatt for i går så kan man jo spørre seg om Trond Johansen har vært igjennom et HMS-kurs. Dette synes jeg at er en kraftig reaksjon på en liten bagatell.

- For kaldt uten

Bodø-taxisjåføren mener at han forholder seg til uniformsreglementet.

– Jeg har på meg uniformsbukse og hvit kortermet skjorte. I tråd med reglementet. At jeg velger å ha på meg en t-skjorte under den hvite skjorta, er fordi det er for kaldt å benytte seg kun den kortermede skjorta i vinterkulda. Jeg bruker den kortermede skjorta fordi kundene liker å ha det varmt i bilen. Det blir derfor en fin balansegang, forteller Lijar.

Følger reglementet

Taxiinspektør Trond Johansen forteller til Avisa Nordland at han bare følger reglementet.

– I Bodø Taxi står det i reglementet at man skal benytte seg av hvite klær under uniformen om man skal ha underplagg. Derfor ga jeg Lijar en advarsel i går kveld, sier han.

Leder i Bodø Taxi. Jonny Sandmo, stiller seg uforstående til taxiinspektøren sin tolkning av reglene.

– Det er står i reglene at man ikke skal bære et plagg som vil dominere uniformsantrekket. Utover dette kan sjåførene ha på seg de klærne de vil som underplagg, sier lederen.

- Høres rart ut

Styreleder Knut Thomassen i Norges Taxiforbund, er skeptisk til taxiinspektør Johansen sin behandling av Per-Inge Lijar.

– Dette høres rart ut. Jeg har aldri hørt om noen krav til undertøyet man bruker i jobben. Det vil selvfølgelig bli finere om man bruker hvit t-skjorte under trøya, men så lenge det ikke er dominerende synes jeg det hele er blåst ut av proporsjoner, sier styrelederen lattermildt.