Bruker 165 mill. på teknologipark

INDUSTRI: Området midt i bildet er Stangnes syd som ble etablert på 80-tallet. I det åpne skogsområdet til venstre skal Harstad kommune etablere Harstad teknologipark, som skal stå klar til bygging i 2015.

INDUSTRI: Området midt i bildet er Stangnes syd som ble etablert på 80-tallet. I det åpne skogsområdet til venstre skal Harstad kommune etablere Harstad teknologipark, som skal stå klar til bygging i 2015. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vil bestå av fremtidsrettede bedrifter.

DEL

HARSTAD (Nordlys.no): Ikke siden 80-tallet har vi sett ei såpass omfattende utbygging med næringsformål, som den vi blir vitne til på Stangnes. Dette er Helge Eriksens ord, og han drar paralleller til utbygginga av Stangnes syd på 80-tallet, der Stangnesbasen ble en realitet gjennom ei investering på over 100 millioner kroner. Til sammenligning legges det ned 165 millioner kroner i Harstads nye teknologipark, som vil ligge kloss inntil Stangnesbasen.

– Stangnes syd har vært et suksessområde for Harstad, med mye forskjellig industri. Dette er også målet for den nye kunnskapsparken, som vi håper og tror vil bestå av mange framtidsrettede bedrifter, sier Helge Eriksen i Kunnskapsparken Nord (KUPA).

Tiltrekkende

Mye av den positiviteten man opplever i Harstad stammer fra Statoils satsing i nordområdene. Flere hundre nye arbeidsplasser etableres i Harstad, og det er behov for et nybygg. Et av alternativene for Statoil er å bygge helt nytt i den nye kunnskapsparken. Men på tross av at petrokjempen har tatt posisjon som en hjørnesteinsbedrift i Harstad, sier Helge Eriksen at ingenting står og faller på Statoil.

– På ingen måte. Teknologiparken vil bli en realitet uansett hva Statoil skulle bestemme seg for, men på en annen side ville det vært gledelige nyheter om de valgte å bygge på kommunens nye industriområde.

KUPA har som oppgave å markedsføre og selge de rundt tyve tomtene som innreguleres på Stangnes. Prosjektet eies i sin helhet av Harstad kommune.

– Det er politisk vedtatt at parken skal etableres. Selv om Statoil skulle velge et annet alternativ, har vi mange interessante bedrifter som har gitt signaler om at de ønsker å etablere seg i det nye området. I tillegg vil dette gjøre byen mer tiltrekkende for nye bedrifter, sier Eriksen.

Stort løft

I løpet av 2013 skulle Statoil lansere sine planer. Dette ble utsatt, og informasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil opplyser at man før utgangen av mars skal ha landet på et alternativ. Oljegiganten kan ende med å bygge på en ny fløy på sin egen tomt i Medkila, hvor de allerede holder til i dag. De andre alternativene er nybygg på Kaarbø-området, nybygg i regi av Nordic på Merkur, eller et nybygg i forbindelse med teknologiparken.

– Uansett vil teknologiparken bli det største løftet vi har sett i industriell sammenheng siden utbygginga av Stangnes syd på 80-tallet, sier Eriksen.

Arbeidet med å utvikle parken starter sommeren 2014, og Helge Eriksen antar at de første byggeklare tomtene er klar sommeren 2015.

Artikkeltags