Gå til sidens hovedinnhold

Brødre solgte ulovlige TV-sendinger for lek

Artikkelen er over 9 år gammel

Brødrene fra Troms ville bryne seg på den tekniske utfordringen. Slik startet det ulovlige TV-nettverket som ble spredt over hele landet.

- Dette her med kortdeling begynte som en lek - ei teknisk utfordring jeg hadde lyst å få til. I starten var jeg ikke en gang klar over at det var ulovlig, men i ettertid ser jeg at jeg er skyldig, sa mannen i Senja tingrett onsdag ifølge avisen Troms Folkeblad.

Nettverket spredt over hele landet

Tre dager er satt av til saken i retten, hvor brødreparet fra Finnsnes er tiltalt for å ulovlig formidling av fjernsynssendinger.

LES MER: Solgte ulovlige tv-sendinger

Politiets etterforskning har avdekket at nettverket har vært i drift fra sommeren 2006 til oktober 2010.

Vel 80 personer landet rundt er ilagt forelegg på 12.000 kroner hver for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-tv fra kortdelingsnettverket til de to siktede.

Nettverket skal ha startet i det små i 2006 og ble to år etter utvidet til at de distribuerte TV-signalene fra en hjemmelaget server forklarte mannen i retten.

- Årsaken til at jeg lot nettverket bli større, var for at det skulle bli et spleiselag. At vi fikk fordelt kostnadene på alle som ble med i nettverket, sa mannen i retten ifølge Troms Folkeblad.

Fornærmede varsler krav på millionerstatning

Brødrene skal ifølge dem selv ikke ha tjent store penger på nettverket.

De erkjente begge straffeskyld i retten.

De fornærmede i saken skal ha varslet et erstatningskrav på vel 1,2 millioner kroner.