Brannvesenet tente på feil fjøs

FÅR ERSTATNING: Fjøseier John Håkon Kristiansen (innfelt) får nå erstatning - nesten fire år etter at brannvesenet tente på fjøset hans

FÅR ERSTATNING: Fjøseier John Håkon Kristiansen (innfelt) får nå erstatning - nesten fire år etter at brannvesenet tente på fjøset hans Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Må ut med 200.000 kroner.

DEL

Familien kom for å arbeide ved fjøsen - da sto den i full brann.

Sommeren 2008 satte Lenvik brannvesen fyr på fjøsen til John Håkon Kristiansen i Vasshauglia på Senja i forbindelse med en øvelse. Det skulle de ikke ha gjort.

Fjøset de egentlig skulle brenne ned lå nemlig på naboeiendommen - 30 meter unna Kristiansens fjøs.

- Fjøsen ligger til sånn at jeg ikke ser den fra huset, så da søstra og svigerbroren min kom for å arbeide ved fjøsen, så de at den var i full brann. Da ringte de meg for å spørre om jeg hadde gitt brannvesenet lov til å brenne den ned, noe jeg ikke hadde gjort, sier Kristiansen.

Ble totalskadet

Ettersom brannvesenet visste hva de drev med, ble bygningen som forventet totalskadet i brannen. Dermed krevde Kristiansen erstatning fra kommunen. Den lot vente på seg.

For tre og et halvt år senere, da Nordlys omtalte saken sist, hadde Kristiansen ennå ikke fått utbetalt erstatning. Da fordi Lenvik kommune hadde avventet dokumentasjon på hva Kristiansen hadde lagret i fjøset.

LES MER: Kommunen tente på feil fjøs

- På tide

Nå har imidlertid kommunen utbetalt erstatning, nesten fire år etter brannfadesen. Etter politisk behandling endte erstatningen på 200.000 kroner. Saken ble behandlet i Lenvik kommunestyre tirsdag.

Den uheldige fjøseieren uttaler til Nordlys at han er fornøyd med at saken nå er ute av verden.

- Vi fikk litt mindre enn det vi hadde bedt om, men det er godt saken er ute av verden. Men det har da virkelig tatt sin tid. Nå har det i tillegg tatt halvannet år siden jeg først begynte å mase på kommunen, så det var på tide.

Artikkeltags