Gå til sidens hovedinnhold

Brann på asylmottak - folk måtte hoppe fra andre etasje

Artikkelen er over 7 år gammel

Det er NRK Nordnytt som melder at det klokken 0645 lørdag begynte å brenne på Borkenes asylmottak i Kvæfjord kommune. Alle beboerne kom seg ut fra stedet, men bygningen er totalskadd.

Det foregår fortsatt slukking på stedet. Til Nordlys opplyser operasjonsleder Frank Arnesen at totalt 15 personer måtte flykte fra brannen.

- Av disse skal ingen ha blitt direkte skadet som en følge av brannen, men én person er sendt til sykehus etter at han klaget på sterke smerter etter å ha hoppet fra andre etasje i bygget for å komme seg ut.

Moderate skader

Til Nordlys opplyser pressevakt Per Christian Johansen at den skadde er en mann i 30-årene.

- Han har pådratt seg moderate skader og vil bli liggende hos oss til observasjon foreløpig.

Det er foreløpig uvisst hvor brannen startet, men Arnesen sier at de har indikasjoner på at det kan ha vært i TV-stua.

Til Nordlys opplyser brannsjef i Harstad kommune, Ove M. Frantzen, at brannvesenet vil drive etterslukking utover lørdagen.

- Det var lokalt brannvesen fra Borkenes som kom til stedet først. Selv kom jeg frem først litt senere. Vi har nå åtte-ti mannskaper som vil fortsette å overvåke brannen utover dagen.

Storm vanskeliggjorde slukking

Frantzen forteller at den ene fløyen av mottaket var fullstendig overtent da brannvesenet kom til stedet, kort tid etter at alarmen hadde gått av like før klokken 0700.

- Slukkingen ble gjort vanskeligere av at det blåser storm i området, men heldigvis regner det også noe som har ført til brannen ikke har spredt seg så lett til vegetasjonen i nærheten som først fryktet.

Daglig leder ved Kvæfjord Eiendom AS, som driver Borkenes asylmottak, Knut Isaksen, er i full gang med å få omlosjert de 15 som nå er husløse etter brannen da Nordlys ringer.

- Det ser heldigvis ut som om dette kan løse seg ganske så kjapt. I øyeblikket tror jeg at vi har funnet plass til alle ved andre bygg vi eier, forteller han.

Vil være umulig å oppholde seg i bygget

Isaksen beskriver brannen som en svært dramatisk opplevelse.

- Hele den ene fløyen, hvor det bodde seks personer, var fellesrom, fellesstue og kjøkken, er totalskadd. I tillegg er den andre delen av bygget, hvor de fleste av oppholdsrommene var, såpass røykskadd at det ikke vil være mulig å oppholde seg der i lang tid fremover, sier han, og fortsetter:

- Men heldigvis har det utfra forutsetningene gått forholdsmessig godt med de 15 som var til stede da brannen startet.

TIPS OSSTLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no