Gå til sidens hovedinnhold

Brage diskuterte 22. juli med Hillary

Artikkelen er over 8 år gammel

AUFs Brage Sollund fikk møte Hillary Clinton: - Et veldig positivt møte med en engasjert og imponerende kvinne.

AUF-medlem og kommunestyrerepresentant for Tromsø Ap, Brage Larsen Sollund (22), fikk møte USAs utenriksminister Hillary Clinton på et privat møte i Oslo tidligere i dag.

Sollund var en av flere AUF'ere som Clinton møtte for å diskutere 22. juli og andre temaer med. Den unge kommunestyrerepresentant beskriver overfor Nordlys møtet som svært positivt.

- Vi tok en pause fra AUFs sentralstyremøte for å få tid til å møte Clinton i dag kl 1700. Det var egentlig ment å være et kort møte, men vi fikk samtale med henne i hele 40 minutter.

LES MER: Her er Hillarys Tromsø-program

LES MER: Glemte å invitere Tromsøs ordfører til Clinton-møte

Snakket om 22. juli

Det skal ha vært Clinton selv som hadde tatt initiativ til møte med overlevende etter terrorhandlingene på Utøya.

- Vi snakket endel om 22. juli og følelsene knyttet til det, men var også innom temaer som rasisme og Gaza. Selv fikk jeg anledning til å ønske henne hjertelig velkommen til Tromsø senere i dag, og fikk også mulighet til å stille henne spørsmål om Nordområde-politikken til USA.

Sollund beskriver Clinton som imponerende oppdatert på aktuelle spørsmål knyttet til nordområdene.

- Hun viste at hun har klare visjoner for hvordan hun mener man bør gå frem for å håndtere de mange utfordringene som man står overfor der. Rett og slett et veldig positivt møte med en engasjert og tilstedeværende politiker, avslutter han.

LES MER: Frenetisk helikopter-aktivitet over Tromsø

LES MER: Pansrede kjøretøy for Clinton