- Boikott Israel!

Jens Ingvald Olsen vil ha boikott av Israel. Hans interpellasjon ble stoppet i kommunestyret.

Jens Ingvald Olsen vil ha boikott av Israel. Hans interpellasjon ble stoppet i kommunestyret.

Artikkelen er over 7 år gammel

Gruppeleder i Rødt, Jens Ingvald Olsen vil Tromsø skal støtte sin vennskapsby Gaza og går inn for boikott av Israel.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Når kommunestyret i Tromsø møtes St. Hansaften, presenterer gruppeleder for partiet Rødt, Jens Ingvald Olsen, en interpellasjon til kommunestyremøtet hvor han oppfordrer til boikott av staten Israel.

Osloen peker på at den israelske blokaden av Gaza og Tromsøs vennskapsby har hatt katastrofale følger for sivilbefolkningen der.

- Fortsatt har ikke gjenoppbyggingen starta etter de omfattende ødeleggelsene etter det brutale militære overfallet for 1 1/2 år siden, der over 1400 sivile palestinere ble drept. For å skaffe helt livsnødvendig forsyninger har humanitære organisasjoner og solidaritetsfolk gjennomført varetransport sjøveien til Gaza. 31.mai ble en "Free Gaza"-konvoi utsatt for et militært angrep i internasjonalt farvann der 9 solidaritetsfolk ble skutt og drept, påpeker han.

På denne bakgrunn fremmer han forslag til vedtak i kommunestyret 23.juni om at kommunestyret i Tromsø støtter det arbeidet som drives for å få til en effektiv forbrukerboikott av israelske produkter, og oppfordrer Tromsøs befolkning til å slutte opp om en slik boikott inntil Israel har opphevet blokaden av Gaza.

Videre foreslår Olsen at kommunestyret ber administrasjonen medvirke til at Tromsø kommune ikke kjøper produkter fra Israel eller fra de israelske bosetningene på okkupert jord, og heller ikke inngår i noen form for økonomisk samarbeid med israelske selskaper eller produsenter. Dette gjelder også for kommunale foretak og kommunale selskap.

Olsen vil også at kommunestyret ber administrasjonen sørge for at en liste over israelske produkter som markedsføres i Norge blir spredd til alle som har innkjøpsansvar i kommunal virksomhet, og at listen oppdateres jevnlig. Listen skal også legges ut på Tromsø kommunes hjemmesider.

Artikkeltags