Ble nektet billett av gretten sjåfør

Artikkelen er over 14 år gammel

Bussjåføren nektet å utstede billett til småbarnsmoren som ville betale med kronestykker og 50-øringer. – Det er ulovlig, hevdet han.

DEL

Bussturen klokka 14.30 i går ble en svært ubehagelig opplevelse for den 24 år gamle kvinnen. Ved en holdeplass på Storskogen gikk hun om bord i rute 20 med sin to år gamle datter i barnevogn.

– Sjåføren hadde allerede begynt å kjøre da jeg kom fram og skulle betale billett. Jeg hadde talt opp nøyaktig 21 kroner i småmynter, og hadde ikke noe annet å betale med.

Vekslet med passasjer

– Sjåføren nektet å ta imot, ga meg ingen billett og begynte å skjelle meg ut, forteller 25-åringen.

Opplevelsen var så sjokkartet for den unge moren at hun tok til tårene.

– Mannen bare fortsatt å kjøre mens han hevdet at jeg var kommet ulovlig på bussen. Han kunne ikke telle opp så mye småpenger og forlangte betaling med kort etter større mynt. Til slutt var det en annen passasjer på bussen som løste problemet ved å gi meg en 20-kroning i bytte mot småpengene. Da fikk jeg endelig billett, forteller kvinnen som ikke ønsker å stå fram med navn og ansikt i avisa.

Beklager

Driftssjef Magnar Nilssen i Tromsbuss tok i går episoden opp med den aktuelle sjåføren. Etterpå forklarer han overfor Nordlys:

– Dette beror på en stor misforståelse hos en sjåfør med irakisk bakgrunn. Han trodde først at kvinnen hadde løst billett med kort og kom fram i bussen under fart for å veksle småpengene sine i større mynt. Det avviste han og prøvde å forklare at kvinnen måtte gå i banken. Da han endelig skjønte at kvinnen faktisk ville betale for billetten med småpengene, forsøkte han å beklage sin opptreden.

Nilssen understreker for ordens skyld at så lenge passasjerer betaler med gangbar mynt skal de få billett uten videre diskusjon.

– Sjåførene skal heller ikke begynne å kjøre før passasjerene er ekspedert, ikke minst når det gjelder ei mor med barnevogn som kommer inn midt på bussen, sier han. Det handler om sikkerhet.

Artikkeltags