Gå til sidens hovedinnhold

BlackSheeps og konfetti

Artikkelen er over 12 år gammel

Høy stemning og stinn brakke da BlackSheeps rocket Nerstranda. BILDER:

Høy stemning og stinn brakke da BlackSheeps rocket Nerstranda på senterets 10-års dag.

– Vi har spilt i Tromsø før og det var kjempetrivelig. Selvfølgelig takket vi ja da Nerstranda ringte, sier BlackSheeps Viktoria Eriksen, trommer, og Aleksander Touryguin, bass.

De to sitter smilende ved bordet sammen med bandets vokalist Agnete Kristin Johansen og gitaristen Emelie Nilsen. Ved siden av dem er jenter og gutter i ferd med å danne lang, lang rekke – alle for å sikre seg autografene til de fire heltene fra Nesseby i Finnmark.

Skal rammes inn

– Denne skal jeg ramme inn og henge på veggen, smiler Benedicte Johanne Benoni (11 år), og viser stolt fram plakaten med navnetrekket til de fire

Benedicte var den første som fikk autografen, venninnene Johanne Lovise Dikkanen (11) og Maja Eiriksdatter Skjervold (10) nummer to og tre.

– Kjempefin konsert. De er flink til å spille – også var det så artig å se dem på ordentlig, sier de tre.

Allsang og jubel

Barn, unge og foreldre sto tett i tett langs rekkverket i andre og tredje etasje. I første etasje, som huset scenen og bandet, var det så tett med folk at det nærmest var umulig å ta seg inn i butikkene vis-à-vis scenen.

– Har dere det bra, ropte vokalisten Agnete Kristin Johnsen og fikk rungende ja til svar.

– Syng med, sa hun.

Og så dro bandet til med siste sang. At publikum har hørt sangen om den uskikkelig hunden før, var det ingen tvil om. Alle viste når de skulle synge «Oro jaska beana».

Skutt med konfetti

Nerstrandas senterleder, Solveig Worum, strålte.

– Jeg visste BlackSheeps ville være et populært innslag, men at det skulle komme så mange barn, unge og voksne hadde jeg ikke trodd, sier hun.

– Helt utrolig at 14-åringen kan være så bra, og ha et slikt scenetekke. Jeg ønsker dem alt vel i Grand Prix-finalen i Århus om ni dager, sier Worum.

Smiler bredt og sier: På siste sang skal vi skyte konfetti over bandet.

Vet de det?

- Ja, selvfølgelig, ler hun.

Torsdag var det ganske nøyaktig 10 år og en dag siden kjøpesenteret åpnet. Bursdagen ble også feiret med marsipankaka. Fem timer tok det før den 10 meter lange kaka var borte.