Gå til sidens hovedinnhold

Bjørge Stensbøl går av

Artikkelen er over 13 år gammel

På et dramatisk styremøte i Tromsø 2018 varslet daglig leder Bjørge Stensbøl at han sier opp. DEBATT: Var det rett av ham å gå?

Det har lenge vært konflikter i ledelsen av i OL-selskapet. Telefonstyremøtet i dag klokken 11.00 var kalt inn for å drøfte Bjørge Stensbøls rolle i NRK-dokumenteraen «Spillet om et OL» og VGs firesiders reportasje om at en SMS fra utenriksminister Jonas Gahr Støre til Stensbøl var videresendt VGS sportskommentator Truls Dæhli.

LES MER: Trond Giske: - Svekker ikke Tromsø
LES MER: Opposisjonen ikke overrasket

Dette ble aldri en sak på styremøtet. I forkant varslet Stensbøl til styreleder Petter Jansen at han trekker seg fra stillingen.

  • DEBATT: Var det rett av ham å gå? Diskuter saken nederst i artikkelen

Det utløsende var kritikk i NRK i dag tidlig, der Jansen refset Stensbøl for solospill i OL-saken. Dette ville han ha slutt på, sa Jansen til NRK – uten at han hadde formidlet den samme beskjeden til Stensbøl i forkant.

LES MER: - Stensbøl må dempe seg

Konflikt med ledelsen

I et forberedende møte mellom styreleder Jansen og daglig leder Stensbøl, sa Stensbøl at nok er nok – han vil ikke mer.

Dette skapte naturlig nok bruduljer da beskjeden om ble formidlet til et styre som fra før av er splittet i lojalitet mellom de to toppfigurene.

WEB-TV PÅ NRK: Hele TV-dokumentaren (ekstern link)

Som en følge av Stensbøls avgang vil også næringslivskoordinator Børre Lien slutte i OL-selskapet.

- Når Bjørge går, går jeg også, sier Børre Lien til nordlys.no.

Han vil ikke si så mye mer om saken enn at det er et kjempeviktig arbeid som gjenstår.

- Det er forferdelig viktig at det nå kommmer riktige folk inn og fører skuta videre, sier Lien.

Styrelederen: - Bjørge har ikke sagt opp

Styreleder Petter Jansen sier til Nordlys at Bjørge Stensbøl ikke har sagt opp stillingen.

- Bjørge har signalisert at han ikke var motivert til å fortsette etter det som har kommet frem i det siste. Men jeg har fortsatt ikke fått noen oppsigelse fra ham, sier styrelederen.

Han forteller at han ikke har snakket med Bjørge Stensbøl i dag.

- Jeg har ikke snakket med Bjørge i dag, men har lagt igjen beskjed på svareren hans. Jeg regner med at han ringer tilbake ganske snart, sier Petter Jansen.

Ordføreren beklager

Tromsø-ordfører Arild Hausberg beklager en avgang sterkt.

- Dersom dette er sant, beklager jeg avgangen sterkt - eller svært sterkt. Stensbøl er en dyktig mann som har ledet dette arbeidet på en utmerket måte, sier Hausberg, som tar følgende forbehold:

- Jeg har kun lest dette på nettet, og oppfatter avgangen som et rykte. Det er ikke noe som jeg har fått bekreftet fra styrelederen, sier Hausberg.

Tromsø kommune eier alle A-aksjene i OL-selskapet Tromsø 2018. Ordføreren utgjør generalforsamlingen i selskapet.

Overrasket idrettspresident

Idrettspresident Tove Paule overrasket.

- Bjørge Stensbøl har vært en viktig og markant person i arbeidet med å skaffe vinter-OL til Tromsø, sier Paule til NRK.

- Men arbeidet i Tromsø 2018 vil gå sin gang selv om Stenbøl ikke lenger skal være daglig leder, sier Tove Paule.

- Media spekulerer

Informasjonssjef i Tromsø 2018, Roger Ingebrigtsen, vil ikke bekrefte noe som helst.

- Det eneste jeg kan si er at jeg ser at media spekulerer i dette. Vi har ingen informasjon om dette. Jeg kan ikke bekrefte noe i denne saken, sier Ingebrigtsen.

- Kan du avkrefte at han går av?

- Jeg kan bekrefte av vi ikke vet noe om dette.

Petter Jansen uttalte til NRK tidligere onsdag at selskapet ønsket mindre eksponering av enkeltpersoner.

– Vi har tillit til Bjørge Stensbøl som daglig leder, og vi har tillit til administrasjonen som vi synes gjør en bra jobb, men vi ønsker altså mindre eksponering av enkeltpersoner og mer eksponering av team, sa Jansen til NRK.

– Akkurat TV-programmet ble vel mye eksponert mot enkeltperson, Bjørge. Riktignok har Bjørge gjort en fabelaktig jobb, men det er også veldig mange andre som har gjort det. Så det har vi gitt et klart signal om, fortalte Jansen.

I forrige uke skrev VG at en teksmelding fra utenriksminister Jonas Gahr Støre til Bjørge Stensbøl ble videresendt til avisas kommentator Truls Dæhli:

«Jeg har alltid hatt tillit til deg, Truls, så derfor sender jeg denne i visshet om at den ikke blir misbrukt. Den kommer fra Jonas Gahr Støre nå: Hei! Fantastisk artikkel i VG i dag! Det vil sive mer støtte til dere etter hvert. Stå på og lykke til videre! Jonas».

Artikkelen oppdaters.

  • DEBATT: Var det rett av ham å gå? Diskuter saken her: