Biskop Kjølaas: - En katastrofe for Yalda

Biskop i Nord-Hålogaland, Per Oskar Kjølaas, vil ha Yalda-saken revurdert av hensyn til 9-åringen. Nå har han sendt brev til stortingsrepresentantene fra Finnmark og Troms.

Biskop i Nord-Hålogaland, Per Oskar Kjølaas, vil ha Yalda-saken revurdert av hensyn til 9-åringen. Nå har han sendt brev til stortingsrepresentantene fra Finnmark og Troms. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Biskop Kjølaas mener det vil være en katastrofe for 9-åringen om hun og foreldrene sendes ut av landet. Nå ber han politikerne om å revurdere saken.

DEL

Ni år gamle Yalda Bahadori og familien fikk brev i januar om at de har fått endelig avslag på asylsøknaden. Dermed skal hun og mamma Maria Gazul sendes til Moldova, mens pappa Abdul Djabar Fazedi Ahmad Bamadori skal sendes til Afghanistan.

Saken har vakt stor oppmerksomhet, og det har blant annet vært en underskriftskampanje for å få la barnet bli i Norge med sine forelde.

Biskopen sendte brev

Nå engasjerer biskopen i Nord-Hålogaland, Per Oskar Kjølaas, seg i saken. I et brev til stortingsrpresentantene fra Troms og Finnmark, med kopi til ordfører Jens Johan Hjort, ber han om at politikerne revurdere Yalda-saken.

Kjølaas mener at det ikke er tatt nok hensyn til barnet.

- Katastrofe

- I denne saken mener jeg at Yalda og hennes situasjon ikke er tilstrekkelig vurdert, skriver biskopen.

Biskopen uttrykker seg sterkt:

- Om foreldrene blir sendt ut av landet, faren til Afghanistan og moren til Moldova, vil det være en katastrofe for 9-åringen, understreker han.

Humanitær sak

- Hele saksvurderingen bærer preg av å være en vurdering av hennes foreldre og deres valg. (...)Hun må få sin sak vurdert som en egen sak ut fra humanitære hensyn, skriver han.

Artikkeltags