Da Iselin Helene Serowy (22) fra Bardufoss og Christine Kvernmo Jensen (23) fra Salangen skulle gifte seg, giftet de seg på en måte som bare tre andre par hittil i Norge har gjort.

- Ingen av oss er kristne, og å skrive under på et papir på et tinghus virker så upersonlig, sier Jensen til Nordlys.

De valgte å vie seg på sjaministisk vis.

Personlig og intimt

Vielsen ble holdt på Ala i Bardu lørdag 19. Juli.

Christine forteller at de valgte å vie seg sjamanistisk fordi det virket veldig personlig.

- Man er nødt til å bevise sin kjærlighet til hverandre i større grad. Det hele er veldig intimt. Vielsen virket spennende, så det falt veldig naturlig for oss å gifte oss slik.

Vielsen består av to deler. En forseremoni for paret og forstander, og selve bryllupseremonien. Forseremonien består blant annet av å flette en flette som består av håret til begge, samt personlige eiendeler, og skal symbolisere vennskap og kjærlighetsforhold.

Sjamanistisk forbund

Kyrre Gram Franck er grunnlegger og landsforstander av Sjamanforbundet.

Se video om Franck og forbundet her.

- Sjamanistisk forbund er et trossamfunn som ble startet for tre år siden. Det er et trossamfunn for de som finner det hellige i naturen, forklarer Franck til Nordlys.

På landsbasis er det 150 medlemmer, og forbundet har så langt arrangert fire vielser i Norge.

- Det er bare to år siden vi ble godkjent som trossamfunn, men vi merker større og større interesse for dette med tiden.

Enorm tilbakemelding

Jensen forteller til Nordlys at de fikk masse positiv tilbakemelding på vielsen.

- Vi fikk så mye fine tilbakemeldinger. Alle talene nevnte hvor flott seremonien var, og noen sa at de ville gifte seg slik selv.

Hun sier at hun absolutt vil anbefale dette til andre.

- Forbundet har vært så hjelpsomme, de har svart på alle spørsmål og ordnet alt for oss. De har vært fantastisk imøtekommende.