Baard fløy 83 kilometer i paraglider

SNØDEKKET: Et parti av Lyngsalpene sett fra lufta.

SNØDEKKET: Et parti av Lyngsalpene sett fra lufta.

Artikkelen er over 7 år gammel

Kan ha satt ny rekord over Troms.

DEL

Baard Andreassen fra Tromsø kan ha satt Troms-rekord da han fredag fløy fra Nordkjosbotn til Nord-Lenangen med paraglider.

– Det var en fantastisk tur, sier 38-åringen som benyttet den utrolig flotte vårdagen til å fly sammen med kameraten Aleksander Wiik.

– Vi klatret opp i 500 meters høyde mellom Nordkjosbotn og Oteren, og startet derfra. Vi fløy ut Storfjorden mot Lyngseidet. Aleksander landet på Furuflaten mens jeg fortsatte over Kjosen, forbi Svensby og videre ut helt til Nord-Lenangen, forteller Andreassen.

2000 meters høyde

– Flyforholdene var helt spesielle denne dagen. I Nord-Norge er det sjelden man kan fly så lenge og så langt. Det har sammenheng med vær og klima. Vi flyr på varmluftsstrømmene, og her oppe går de vanligvis ikke så høyt, sier Andreassen.

Det gjorde de imidlertid fredag. Andreassen kom seg nesten opp i 2000 meters høyde.

– Jeg har sjelden opplevd så godt flyvær, forteller paraglider-entusiasten.

3 timer og 40 minutter

Turen til Nord-Lenangen tok 3 timer og 40 minutter. Distansen var hele 83 kilometer.

– Paragliderinstruktøren min mener dette kan være en av de lengste paragliderflygingene som er foretatt i Troms. Uansett var det en stor opplevelse. Utsikten langs denne strekningen er spektakulær. Jeg kommer opprinnelig fra Lyngen, og har lenge tenkt på å fly over disse områdene, sier Baard Andreassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken