Åtte tips for å beholde brunfargen

SLIKKET SOL: Olianne Kviteberg (21), Ingmund Paulsen (21) og Joakim Friis (21) nøt sola i bar overkropp i Telegrafbukta i Tromsø, en varm junidag i fjor.

SLIKKET SOL: Olianne Kviteberg (21), Ingmund Paulsen (21) og Joakim Friis (21) nøt sola i bar overkropp i Telegrafbukta i Tromsø, en varm junidag i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Åtte tips som lar deg beholde «sommerlooken».

DEL

Etter en fin og varm start på sommeren i nord, har gråværet tatt over store deler av landsdelen.

Mange har rukket å jobbe seg opp en gyllen sommerhud, men, hvordan bør man gå fram for å beholde sommerfargen lengst mulig?

Her er åtte punkt som kan hjelpe deg på vei:

1. Godt underlag

Ekspertene er enige om at det er underlaget som er viktigst, enten om du skal sole deg eller om du skal bevare den fine sommergløden du har fått etter timer på stranda i sommer.

- Jeg anbefaler å begynne med faktor 20 på kroppen og 30 i ansiktet når man skal sole seg. Man får veldig fin farge selv om man bruker høy faktor og fargen varer mye lenger. Den fargen du da oppnår er det lettere å vedlikeholde, sier Camilla Willhelmsen ved Estetique avdeling Sten&Strøm til Side2.

2. Peeling

For å danne det gode underlaget anbefaler ekspertene å begynne med en god peeling. Den bør brukes 2-3 ganger i uken for et bra resultat. Det finnes gode peelinger både for ansikt og kropp. Best effekt på kroppen får du ved å bruke peelingen og skrubbe med en hampvott. Mange tror at de skrubber bort fargen, men det er ikke tilfelle. Peeling hjelper også til å holde på den fine fargen du allerede har.

- Peeling er viktig for de det fjerner de døde hudcellene og du unngår skjolder hvis du skal bruke selvbruningskrem etterpå, sier Willhelmsen.

3. Selvbruning

Det finnes utallige selvbruningsprodukter på markedet. Produktene finnes i spray, krem, lotion, gele og servietter. Det finnes kremer for de som vil ha en intens brunfarge og de som vil ha en mildere variant.

Husk å vaske deg på hendene etter å ha brukt selvbruningskrem. Hvis du glemmer det kan det hende du får deg en meget ubehagelig og fargerrik overraskelse.

4. Maksimer brunfargen

Hvis du allerede har fått en fin farge, er det fullt mulig å bruke spesialprodukter som en tan intensifier. Krem som after sun som forlenger den fargen du allerede har fått. Kremen lover at du får en mer intens brunfarge enn med en vanlig after sun.

5. Betakaroten

Det går også an å ta piller som fremhever og bevarer brunfargen. Betakaroten er et naturlig vitamintilskudd du kan bruke hele året.

- En pille om dagen holder for å få en lett gylden farge, sier assistrende daglig leder for Vita i Nedre slottsgate, Tonje Mikalsen.

6. Fuktighet

Hvis du har ligget hele dagen i solen, kan det være godt å roe ned huden. Aloe Vera produkter er kjølende og virker effektivt mot solbrenthet hvis uhellet skulle være ute. Hvis du har fått veldig tørr hud etter ferien kan en aloe vera gele gjøre underverker for huden.

- Sol, salt og sjø har en meget uttørrende effekt på kroppen og kan føre til at du begynner å flasse. Dermed mister brunfargen, sier Willhelmsen.

7. Solpudder

Det er ikke alltid like kult med sminke i solen. Men solpudder er en av favorittproduktene til Hollywoodkjendisene.

Solpudderet gjør at du beholder eller maksimerer fargen du allerede har. Solpudder gir deg litt ekstra farge når du trenger det.

8. Higlighter med farge

Hvis du synes det blir for tungt med pudder på sommeren, kan det være bedre å prøve en bronzing highlighter. Den gir ekstra farge i ansiktet. Geleen er lett skimrende og gir en fin effekt.

De åtte punktene i denne artikkelen er hentet inn fra en sak som ble publisert på Side2 for åtte år siden, og verken sommerbrun hud eller disse tipsene har gått av moten siden da.

Artikkeltags