Arrestert etter hærverk med tannpirkere

LETTET: Kjersti Mikkelborg (t.v.) er lettet over at tannpirkemannen ser ut til å få hjelp, og at hun og medarbeiderne på SpaSpa slipper å komme til ødelagte dørlåser i framtida. Her er hun sammen med Gitte Jensen.

LETTET: Kjersti Mikkelborg (t.v.) er lettet over at tannpirkemannen ser ut til å få hjelp, og at hun og medarbeiderne på SpaSpa slipper å komme til ødelagte dørlåser i framtida. Her er hun sammen med Gitte Jensen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet ber helsevesenet trå til.

DEL

Fredag i forrige uke ble den såkalte tannpirkemannen pågrepet og framstilt for varetektsfengsling. Mannen har i lengre tid gått rundt på kveldstid og stukket tannpirkere inn i dørlåser i Harstad sentrum. Dette har medført store kostnader for byens gårdeiere. Mange har måttet skifte ut sylinderne opptil flere ganger, og låsesmedene i byen har hatt sitt fulle hyre med å hjelpe til.

LES OGSÅ: "Tannpirkermann" ødelegger låsene til forretninger

LES OGSÅ: Firmaer har fått stukket inn treflis i dørlåsene

En av bedriftseierne som har blitt offer for mannens ugjerninger er Kjersti Mikkelborg som driver velværesalongen SpaSpa i Harstad. Hun er lettet over at mannen er pågrepet, og håper at han nå får hjelp.

– Nå håper vi at han får hjelp til å takle problemene sine. Det må jo være en som er veldig syk, og har gjort dette som et rop om hjelp, sier Kjersti Mikkelborg.

Hun tror ikke at tannpirkermannen har gjort dette i trollskap, og mener det er synd at ikke samfunnet har grepet inn tidligere.

– Det gir dårlige signaler rundt om i samfunnet at mannen har fått holde på såpass lenge. Han burde vært fanget opp av helsemyndighetene for lenge siden.

Handlingslammet

Kjersti Mikkelborg har tidligere uttalt seg om saken i Nordlys. Hun mener det kan ha hjulpet på slik at politiet har fått nok grunnlag til å pågripe gjerningsmannen.

– Det at man fikk opplyst folk om at de ikke er alene om å oppleve dette, medførte nok at flere meldte ifra til politiet. Dermed ble grunnlaget for pågripelsen større. Resultatet ser vi jo nå når mannen er varetektsfengslet, sier Mikkelborg.

Hun sier at dette vitner om at det nytter å melde fra til politiet, som hun samtidig tar i forsvar.

– Politiet er handlingslammet når slike ting skjer, uten at de mottar noen anmeldelse på det. Nå har veldig mange meldt fra om skadeverket, og da skjer det noe, sier hun.

Grundig vurdering

Oddmund Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter at de gjorde pågripelsen forrige fredag, og at tannpirkemannen ble sendt til varetektsfengsling i Tromsø.

– Der blir han sittende i to uker. Vi har også bedt helsevesenet om bistand. Hovedsakelig er det fagfolk i Harstad kommune som har fått denne henvendelsen fra oss, sier Nilsen.

Han håper at mannen kan få ei grundig vurdering av sin helsetilstand slik at man finner ut hvorfor han skader nøkkellåsene i Harstad.

– Til politiet har han ikke gitt noen god begrunnelse for hvorfor han stikker tannpirkere inn i låsene. Det blir bare spekulasjoner om vi går inn på det temaet. Den eneste forklaringen vi har fått, er at han er nødt til å gjøre det.

I likhet med Kjersti Mikkelborg, sier også Oddmund Nilsen at det nytter at flere sier ifra om slike forhold.

– Nå har vi mottatt over 20 henvendelser, og det er klart at da gjør det saken enklere for politiet.

Artikkeltags