Fredag kveld ble det klart at Arbeiderpartiet og Høyre inngår valgteknisk samarbeid i Nordreisa. Samarbeidet gjør at partene får flertall i kommunestyret med 12 av 21 representanter – Ap har 9 og Høyre 3.

Partene har blitt enige om at Ap får ordføreren og Høyre varaordføreren som en følge av forhandlingene. Dermed ser det ut som at ordføreren i Nordreisa blir hetende Lidvart Jakobsen og varaordføreren blir Halvard Wahlgren.

– Det har vært veldig ryddige forhandlinger, sier Lidvart Jakobsen.

Inviterer SV, Krf og Sp

– I tillegg til samarbeidet med Høyre kommer vi også til å invitere både SV, KrF og Sp med på samarbeidsavtalen, forteller Jakobsen.

I samarbeidsavtalen er det også nedfelt at partene skal gi et tilbud til de andre partiene om å samarbeide om en bredest mulig politisk allianse.

- Alle partiene vil bli invitert, utenom Frp, sier Jakobsen

Har flertall alene

Halvard Wahlgren er godt fornøyd med utfallet.

- Dette er en avtale vi har blitt invitert med på etter at Ap tok initiativ til samarbeidet. Samtalene har vært både ryddige og greie og ble avsluttet ikveld med at vi undertegnet avtalen, forteller Wahlgren

Wahlgren presiserer at Ap og Høyre har flertall alene.

– I utgangspunktet er det oss det er snakk om, men de andre som vil være med i en bred koalisjon kan få plass som støttepartier.