Gå til sidens hovedinnhold

98 kilo tatt med harpun på 25 meters dyp

Artikkelen er over 8 år gammel

- Først trodde vi det hadde skjedd en ulykke, forteller kompisene om monsterkveite-fangsten.

Mandag ettermiddag var Ole Mikal Wormdal, Knut Helge Kaspersen og Martin Eriksson ute og dykket i Kvalsundet ved Kvaløya i Tromsø.

Sistnevnte hadde drevet dykketrening med de to andre. Da de begynte å legge opp for dagen, valgte Eriksson å ta et siste dykk etter fisk.

I hånden hadde han et meterlangt harpungevær – i tilfelle han skulle treffe på noe spennende.

- Jeg møtte kveita på 25-meters dyp. Jeg skjøt den med harpunen, og alt gikk som planlagt. Når man skyter en så stor fisk, så må man se til at man ikke blir dratt inn i linen, sier Eriksson.

Hørte rop fra dypet

Wormdal og Kaspersen var nesten kommet i land, da de hørte kompisen rope fra midten av sundet.

- Først trodde vi det hadde skjedd en ulykke. Men så viste det seg at han hadde skutt en stor kveite, som var i ferd med å trekke han under vann, forteller Wormdal.

Eriksson måtte jobbe hardt for å holde seg flytende. Han måtte få hjelp av kompisene til å holde fisken oppe, mens han selv dykket ned for å sjekke om spydet var festet riktig.

- Kveita satt fast under en sten, så jeg fikk dratt den opp derifra. Da var kveita begynt å bli ganske sliten, så når den la seg på bunnen, gikk jeg ned og knivstakk den 20-30 ganger for å få den rolig, forteller han ivrig.

98 kg kveite

Men kveita ville ikke overgi seg så fort. De tre kompisene måtte fysisk svømme kveita i land, og deretter slepe den inn i en bil.

- Da vi endelig fikk målt den, viste det seg at den var på 98 kg. Etterpå fikk vi fire timers arbeid med å filetere hele monsteret, sier Wormdal.

- Det var en veldig spennende og spektakulær opplevelse å se kveita under vann med dykkemaske og følge fangsten til land.

For Eriksson var det hans største fiskeopplevelse noen sinne.

- Det er den største fisken jeg har fisket noen gang, og også den største dykkeropplevelsen. Jeg driver stort sett alltid med jakt når jeg dykker, men dette var virkelig stort. Det var gøy, sier Eriksson.

Kommentarer til denne saken