26-åring mistenkt for voldtekt løslatt etter avhør

Politiadvokat John-Kåre Olsen ved Øst-Finnmark politidistrikt valgte å løslate 26-åringen siden det ikke forelå fare for bevisforspillelse.

Politiadvokat John-Kåre Olsen ved Øst-Finnmark politidistrikt valgte å løslate 26-åringen siden det ikke forelå fare for bevisforspillelse. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Siktede ble løslatt søndag kveld etter lange avhør. Politiet opplyser at det er foretatt sikring av biologiske spor som vil bli sendt til analyse.

Det skriver Finnmarken.

- Vi er omtrent ferdig med avhør i denne omgang og vurderte at det ikke var fare for bevisforspillelse og valgte å løslate mannen. Nå vil politiet sende inn bevismateriale til analyse, sier John-Kåre Olsen, politiadvokat ved Øst-Finnmark politidistrikt.

LES MER: Mann (26) siktet for voldtekt av kvinne

Strafferamme på to års fengsel

Politiadvokaten sier det vil ta noe tid før resultatene av analysene foreligger og at det vil bli vurdert siktelse mot 26-åringen.

I følge Olsen kan etterforskningen innebære siktelse etter straffelovens paragraf 192 som omhandler voldtekt. Strafferammen ved denne er ubetinget fengsel i minst to år dersom vedkommende domfelles. Olsen understreker at den videre etterforskningen vil kunne forandre saken og ber om at det ikke trekkes noen raske konklusjoner.

- Først må vi få avklart bevis før det vil foretas nye avhør, deretter vurderer man om det skal opprettes tiltale, forklarer politiadvokaten.

Har sikret sport

Det var på en fest i et privathus natt til lørdag den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Kvinnen ringte politiet etter at hun kom hjem. Politiet rykket da ut med en patrulje.

- Etter et kort besøk hos kvinnen kjørte vi henne til sykehuset, der det ble sørget for sikring av biologiske spor, sa Torfinn Halvari i Østfinnmark politidistrikt til Finnmarken søndag.

Den voldtektsiktede mannen ble pågrepet av politiet lørdag. Mannen ble varetektsfengslet og teknisk og taktisk etterforskning iverksatt. Finnmarken er ikke kjent med om kvinnen var en bekjent av den 26-årige mannen.

- Begge deltok på et nachspiel og hadde drukket alkohol. Mannen erkjenner ikke straffeskyld. Utover det ønsker vi ikke å uttale oss om hendelsesforløpet, sier Olsen.

Artikkeltags