16-åring banket opp på russefest

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Russen er mye omtalt i nattas politilogger. Se bildeserie fra russefeiringa i Tromsø.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SE BILDESERIE: Starten på russefeiringa

- I Tromsø har ikke russen utmerket verken mer positivt eller mer negativt enn tidligere år, bekrefter politiet i Tromsø tidlig om morgenen 1. mai. - En del fyll som ventet, men ellers ikke så mye mer å sette fingeren på.

Ellers i landsdelen meldes det derimot om flere tilfeller der politiet har blitt kontaktet eller har måttet gripe inn i tilfeller der russ var involvert.

Men også annen ungdom, mange yngre enn årets russekull, ble observert beruset en rekke steder. For russeslippet lokker også annen ungdom ut på festlighetene.

Finnmark Dagblad melder om en overstadig beruset 15-åring som lå midt i vegbanen og måtte hentes av ambulanse.

Innlagt på sykehus

På Leknes i Lofoten fikk politiet melding om at tre-fire ungdommer hadde banket opp en gutt på 16 år i Leknes sentrum. Forholdet skulle ha skjedd på et arrangement for russen. Gutten ble hentet av sin far og kjørt til legesjekk. Han ble innlagt til observasjon på Gravdal sykehus. Gjerningspersonene er kjente og politiet vil følge opp denne saken, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.

På Gjerstad ved Stokmarknes måtte politiet plukke opp en beruset ungdom på 17 år som lå i vegbanen. Vedkommende ble beordret på bena av politiet og klarte for egen maskin og forlate stedet.

I Svolvær ble to russ rygget på av en personbil utenfor et utested. En av russen fikk et mindre kutt i hånda. Bilføreren kjørte deretter fra stedet. Det var vitner til hendelsen og saken vil bli undersøkt nærmere.

På Sjøvegan måtte politiet ta hånd om en overstadig beruset gutt på et russearrangement. Vedkommende ble hentet av ambulanse for sjekk.

Midtre Hålogaland politidistrikt påpeker videre i sin logg at det har vært flere epsioder relatert til russ og fyll, men at de er utelatt fra loggen.

Påført ansiktsskader

Finnmark Dagblad melder om to tilfeller der slåssing på utesteder resulterte i at to ulike offer ble påført ansiktsskader som måtte behandles.

I Bodø måtte hele 12 unge mennesker til legevakta etter overstadig beruselse. Fem av disse ble innlagt på sykehuset, melder an.no.

I tillegg melder an.no om flere tilfeller av slåssing i Bodø sentrum.

Og russen og andre mindreårige advarer mot å bruke falsk id for å komme seg inn på steder der det serveres alkohol. - Alle blir anmeldt, melder politiet til an.no.

Også Helgeland politidistrikt melder om en rekke episoder der politiet har hatt nok å henge fingrene i. Det gjelder slåsskamper, festbråk og drikking på offentlig sted. I loggen skriver de ikke om det er russ som er innblandet, men at det er ungdom.

LES OGSÅ: 14 år gammel jente voldtatt på russefest

LES OGSÅ: Kald start på russefeiringen

Artikkeltags