Forhandlingene starter klokken 10 i Näringslivets Hus i Stockholm. Det er tredje dag på rad med forhandlinger etter at partene ble enige om å fortsette meklingen da SAS-pilotenes streik hadde pågått i litt over en uke.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland gjentar at han mener partene står nærmere hverandre enn noensinne, noe han også uttalte da forhandlingene ble avsluttet for dagen torsdag.

– Det står jeg fast ved, sier Ruland på vei inn i forhandlingene fredag.

– Det har ikke skjedd noe siden jeg gikk herfra i går som jeg kjenner til, men nå skal vi inn og møtes, så får vi se hva som skjer nå.

Før helgen

Han vil ikke si om det kommer en løsning før helgen.

– Vi får se. Det er flere problemstillinger som er vanskelige, og som må løses for at det skal bli en ny tariffavtale, sa han.

Ruland sier også at han ikke har hatt en mekling før som har gått over så lang tid.

Roger Klokset i Norske SAS-flygernes forening sier de er forberedt på å sitte lenge i forhandlinger i dag og.

– Vi sitter så lenge det er nødvendig. Så lenge det gir mening, sa han på vei inn til forhandlingene.

– Så lenge det trengs

SAS' forhandlingsleder Marianne Hærnes sa ved forhandlingsslutt torsdag at forhandlingene var på vei litt tilbake.

– Avstanden er som den var i går. På noen av de viktige punktene så står punktene langt fra hverandre, sa hun på vei inn i Näringslivets Hus fredag.

– Det er ganske vanlig i en forhandling at det går litt opp og ned. Vi satt i 17 timer og forhandlet non stop, det var behov for en pause.

Hun er likevel positivt innstilt til fredagens forhandlinger, men kan ikke si noe om sannsynligheten for at forhandlingene fortsetter inn i helgen.

– Vi er villig til å sitte så lenge det trengs. Jeg er ganske trøtt, men det er jeg vant til. I disse forhandlingene sitter man oppe og forhandler non stop.

Lange forhandlinger

Torsdag forhandlet partene fra klokken 9 om formiddagen til klokken 1 natt til fredag.

900 piloter i SAS har streiket siden 4. juli. Det har kostet selskapet inntil 1,3 milliarder svenske kroner, eller 1,26 milliarder norske kroner.

Over 2.550 flygninger har blitt innstilt, noe som har påvirket over 270.000 passasjerer, opplyser SAS.

Fredag er 167 SAS-flyginger til og fra Norge innstilt som følge av streiken.