Lillestjerna håper han kan bli storstjerna – med TILs A-lag som første mål

Jakob (18) heter Lillestjerna til etternavn, og har ambisjoner om å leve opp til navnet. Som første delmål har han å få innpass rundt A-laget til TIL, og etter hvert kontrakt der.

Jakob (18) heter Lillestjerna til etternavn, og har ambisjoner om å leve opp til navnet. Som første delmål har han å få innpass rundt A-laget til TIL, og etter hvert kontrakt der. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Liker du driblinger og finter? Hold et øye med Jakob Mamush Lillestjerna (18).

DEL
 

TILs G19-lag sto for en kruttsterk prestasjon torsdag, da de vant hele 4-0 borte over Vålerenga i NM-cupens kvartfinale – og det til og med uten nøkkelspillere som Fredrik Michalsen (suspendert) og den A-lagsprioriterte duoen Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord.

To av målene ble satt inn av høyrekant Jakob Mamush Lillestjerna.

18-åringen med det velklingende navnet kommer fra Lødingen, og spilte der til han ble tenåring. Så tok han noen år i Sortland, før veien gikk til Tromsø, TIL og NTG.

Han forteller at noen stopper litt opp når de hører hva han heter.

– Det er mange som legger merke til det, ja. Det er jo litt spesielt, men det er rett og slett navnet jeg har fra faren min, forteller TIL-spilleren og NTG-eleven.

– Det gir deg ikke noe ekstra press å hete Lillestjerna?

– Hehe, nei, det tror jeg ikke.

– Vil nå så langt som mulig

Ambisjoner om å leve opp til navnet har han uansett.

Mens TIL har solgt en annen kantspiller, Brian Stangnes Kjeldsberg, til Kaiserslautern, har Lillestjerna grepet sjansen på TIL 2 i 3. divisjon og på G19-laget som nå har spilt seg til semifinale i cupen.

– Han har hatt en enorm utvikling det siste året. Det er derfor vi kan selge spillere som Brian til Kaiserslautern og kanskje Brage (Berg Pedersen, aktuell for Genoa og britiske klubber) – fordi vi vet at vi har typer som Jakob som kan bli like gode, sier TILs A-, B- og G19-trener og sportssjef på NTG Tromsø, Lars Petter Andressen.

– Jeg har et ønske om å nå så langt som mulig, men da gjennom å tenke kortsiktig først. Det første delmålet mitt er å få trene mer med A-laget i TIL, og etter hvert få A-lagskontrakt her, sier Lillestjerna.

TIL har uttalt at årets A-lagstilknyttede sisteårsjuniorer, Fredrik Michalsen og Jostein Gundersen, kommer til å tilbys proffkontrakter foran 2016-sesongen. Da vil klubben neste år hente inn to nye juniorer som kan tre inn i hospitantrollene til Michalsen og Gundersen. Lillestjerna håper han kan bli en av de to.

– Ja, det er absolutt et mål, slår 18-åringen fast.

– Utrolig god dribler

Det tror også trener Andressen han kan nå. Han mener kantspilleren har en rekke spennende egenskaper.

– Han har litt av det ekstra. Jakob er en utrolig god dribler – han har en tyngdeoverføring og finter som egentlig er umulig å ta. På 3-0-målet mot Vålerenga drev han og driblet en eliteseriestopper (Sander Berge) fire-fem ganger frem og tilbake. Det var imponerende, sier Andressen.

– Han er en veldig spennende spiller for fremtiden, en av de mest spennende sammen med Peter (Aas, venstrekant som også scoret mot Vålerenga), sier Lars Petter Andressen.

Kan få lang kamppause

De øvrige kvartfinalene i G19-cupen er foreløpig ikke spilt, så TIL vet ikke hvem de møter i en semifinale eller om kampen spilles hjemme eller borte.

Semifinalene skal etter planen spilles 31. oktober-1. november, mens en eventuell finale går helga 20.-21. november.

Skulle TIL gå hele veien, har de en liten utfordring i å holde kamprytmen inne – etter som TIL 2 avslutter sin sesong i Salangen 10. oktober.

– Da får vi finne på noe smart i den perioden, sier Lars Petter Andressen.

 

Artikkeltags