Disse to guttene kan bli fast innslag i TILs A-stall i 2016

Jakob Mamush Lillestjerna og Peter Aas (med hånda foran ansiktet) er aktuelle for å knyttes nærmere til TILs A-lag i 2016, i tilsvarende rolle som nå proffkontraktaktuelle Jostein Gundersen (t.v.) har hatt i år. Her fra onsdagens A-lagstrening, med blant andre Gudmund Taksdal Kongshavn (t.h.).

Jakob Mamush Lillestjerna og Peter Aas (med hånda foran ansiktet) er aktuelle for å knyttes nærmere til TILs A-lag i 2016, i tilsvarende rolle som nå proffkontraktaktuelle Jostein Gundersen (t.v.) har hatt i år. Her fra onsdagens A-lagstrening, med blant andre Gudmund Taksdal Kongshavn (t.h.). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kvikke og driblesterke kantspillere kan kanskje være noe TIL trenger?

DEL
 

Med ventende proffkontrakter til 1996-modellene Fredrik Michalsen og Jostein Gundersen, åpner det seg opp nye plasser neste år for unge TIL-spillere som får trene fast med A-laget med en tanke om å kunne ta samme steg som Michalsen og Gundersen.

Onsdag trente den kjappe venstrekanten Peter Aas og den driblesterke høyrekanten Jakob Mamush Lillestjerna med A-laget på Alfheim.

– Spennende spillere

TIL-trener Bård Flovik liker det han ser av duoen.

– Det neste kullet vi ser på, er jo 1997 – og disse guttene går inn i treningene, er uredde og viser ferdigheter. Mamush scoret også et fint mål her i dag. Det er spennende spillere med gode ferdigheter, sier TIL-trener Bård Flovik.

Han mener de to kantspillerne absolutt er aktuelle for å bli nye, faste A-lagshospitanter i 2016.

– Ja, det er ikke usannsynlig. Vi ønsker jo å ha inn spillere på den såkalte B-lista, og dette er spennende gutter, sier Flovik til Nordlys.

– Rendyrkede kantspillere med fart og dribleferdigheter er kanskje noe dere ser etter?

– Du er inne på noe når du sier det.

Roser utviklingsteamet

Flovik gir en liten porsjon ros til sin nåværende assistent Lars Petter Andressen og resten av apparatet rundt TIL B og C, og Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø.

Samtidig som de har fått frem spillere som har blitt interessante for klubber i utlandet, som Ulrik Yttergård Jenssen (Lyon), Brian Stangnes Kjeldsberg (Kaiserslautern) og Genoa- og Fiorentina-aktuelle Brage Berg Pedersen, står de også bak 1996-kullet som neste år i utgangspunktet vil ha fem spillere i TILs A-stall (Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Elias Skogvoll, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen).

– Gjennom TIL C og TIL B viser det seg at de spillerne som kommer opp der er veldig godt skolerte. Teamet i utviklingsavdelingen og NTG skal ha æren for det, sier Flovik.

– Disse guttene kommer også opp og tilpasser seg veldig fort. Det kan være ting de mangler på tempo og fysikk, men de er skolerte, sier Bård Flovik.

 

Artikkeltags