Gå til sidens hovedinnhold

NRK-topp om distriktskutt: - En del er rett og slett forbannet og skuffet

Artikkelen er over 3 år gammel

Det stormer rundt NRK etter at de kortet ned på distriktssendingene. Det er fint at folk sier ifra, mener NRK-redaktør i Troms.

- Det er sjelden vi har fått så mye respons direkte på produktene våre som vi har fått nå. En del er rett og slett forbannet og skuffet. Riktignok er vi vant til at folk i Nord-Norge gir uttrykk for sitt engasjement og temperaturen kan bli høy. Men det er ikke tvil om hva de mener, sier Nina Einem, distriktsredaktør i NRK Troms, til VG.

236 klager

Tidligere besto NRKs distriktssendinger av to bolker på 20 minutter hver. Fra nyttår ble de kuttet til fem minutter, mens frekvensen økte til tre bolker. Som Nordlys tidligere har omtalt, har endringen vekket sterke reaksjoner. Blant annet har Kringkastingsrådet mottatt 236 klager, meldte NTB tirsdag.

Les også

NRK-profiler sterkt kritiske til distriktskutt: - Det ender vel opp med at de sender en SMS med to linjer til lisensbetalere

 

Til VG sier Einem at de har fått mange reaksjoner via e-post og sosiale medier.

- Vi har et inntrykk av at det er voksne mennesker som nå reagerer sterkest. Mange har vist til seervanene sine rundt selve sendingen og at de nå mister litt av hyggestunden. NRK Troms var landets andre distriktskontoret og vi har lang tradisjon for TV-sendingene våre. Det er fint at folk sier i fra. Det viser også at vi er både viktig og relevant, sier Einem til avisen.

NRK-profiler kritiske

Det er imidlertid ikke bare seerne som reagerer. Også tidligere NRK-profiler har tatt bladet fra munnen, blant annet senjaværing Tore Skoglund, komiker og mangeårig programleder på kanalen.

I en undersøkelse Infact gjorde for Nordlys og Nettavisen tidligere i januar, var 63 prosent av de spurte i Nord-Norge kritiske til endringene i de lokale TV-sendingene.

Kommentarer til denne saken