NRK snur etter klagestorm - forlenger distriktssendingene

SNUR: NRK forlenger distriktssendingene fra fem til ti minutter, opplyser distriktsdirektør Grethe Gynnhild-Johnsen i en pressemelding onsdag formiddag.

SNUR: NRK forlenger distriktssendingene fra fem til ti minutter, opplyser distriktsdirektør Grethe Gynnhild-Johnsen i en pressemelding onsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen deler av vårt publikum har til distriktssendingene våre på TV, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

DEL

Fra og med mandag 29. januar blir distriktssendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter, melder NRK i en pressemelding.

Samtidig beholder NRK den nye sendingen før Kveldsnytt. Dermed er den totale sendetiden tilbake på samme nivå som før omleggingen, heter det i pressemeldingen.

Nye medievaner

NRK la fra nyttår om til tre kortere distriktssendinger på TV. Bakgrunnen for omleggingen er de store endringene i folks medievaner, med blant annet markant nedgang i seertall på såkalte lineære TV-sendinger. Undersøkelser viser at nordmenn under 60 år oppgir mobilen som viktigste kilde til nyhetsoppdatering.

- NRKs oppdrag er å nå hele befolkningen med distriktsnyheter. Hensikten med omleggingen har vært å styrke det totale tilbudet vårt til publikum ved å dreie noe av innsatsen over på nett og mobil, som er de viktigste plattformene for nyheter for en stadig større del av befolkningen, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Nett og mobil

- For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, fortsetter Gynnild-Johnsen.

Distriktsdirektøren understreker at NRK vil fortsette arbeidet med å utvikle nye måter å nå ut med distriktsnyheter på nett og mobil.

- Det er i tråd med det overordnede målet om å øke kvaliteten på nyhetsproduksjon med fordypende innhold også på mobil og nett, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken