Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg som toppsjef etter ni år. Nå skal han tilbake på «gulvet»

Artikkelen er over 3 år gammel

Tromsømann Pål Hansen (58) slutter som distriktsredaktør i NRK etter ni år.

Det skriver han selv på Facebook fredag ettermiddag.

- Jeg har vært sjef i ni år og i høst har jeg kjent litt på min egen motivasjon. Det er ikke mer dramatisk enn som så. Skal du være sjef i NRK i dag, må du være 100 prosent motivert og ha muligheten til å jobbe 120 prosent. Da kom jeg frem til at jeg ikke hadde den motivasjonen jeg må ha og som de ansatte fortjener, utdyper Pål Hansen overfor Nordlys.

Fortsetter som journalist

Selv om han altså nå gir seg som distriktsredaktør, er det ikke dermed sagt at han slutter i NRK. Tvert imot. Hansen skal nå tilbake på «gulvet» som journalist. Det ser han fram til.

- Det blir artig. Som redaktør har jeg hele tiden prøvd å holde ved like de journalistiske ferdighetene med å rapportere direkte på radio, lage en sak i blant og være med på TV. Så det bekymrer jeg meg ikke for i det hele tatt, selv om det sikkert er et og annet dataprogram jeg må lære meg, sier Hansen.

Les også

TV 2s veteran i nord om «skjebnehøst»: - Klart det er en frykt

 

28 år i NRK

Han startet i NRK i 1989 og har dermed vært med på mye i løpet av sine 28 år i statskanalen. Ikke minst de siste årene, der mediebransjen har gått gjennom storstilte omstillinger.

- Jeg er grunnleggende utålmodighet og har større sans for at ting endrer seg, enn at de ikke gjør det. Så er det selvfølgelig krevende i alle redaksjoner å forholde seg til en helt ny virkelighet. Da jeg startet som redaktør for ni år siden, var ikke mobiltelefoner et sted der folk ble oppdatert. I dag er det annerledes, sier Hansen.

- Ting blir bedre

Han er likevel ikke bekymret på journalistikkens vegne.

- Det vi gjør i dag har høyere journalistisk kvalitet, enn da jeg startet i NRK i 1989. Det er med journalistikken som med nesten alt i verden: Ting blir bedre. Selv om det helt tydelig er noen utfordringer, bekymrer det meg ikke.

Stillingen som distriktsredaktør i NRK Troms skal nå lyses ut. I mellomtiden er Nina Einem konstituert som sjef.

- Enten er du redaktør eller så er du ikke redaktør. Det var jeg og NRK enige om, sier Hansen avslutningsvis.

 

Kommentarer til denne saken