– Det hendte noen ganger at de reagerte på banninga mi.

REALITY: 14 deltakere kjemper for å bli den beste byborger i NRKs nye realityserie «Anno». En av dem er Malin Eline Dahl fra Narvik. Foto: Eivind Senneset

REALITY: 14 deltakere kjemper for å bli den beste byborger i NRKs nye realityserie «Anno». En av dem er Malin Eline Dahl fra Narvik. Foto: Eivind Senneset

Artikkelen er over 5 år gammel

Malin Eline Dahl (23) reiser til fortiden med NRK

DEL

Blikkenslageren fra Narvik er den eneste nordlendingen i NRK TVs nye realityserie «Anno».

Men det var «Farmen» Malin Eline Dahl (23) siktet på. For tre år siden gjorde hun et forsøk, men kom ikke med. Likevel hadde produksjonsselskapet Strix tatt vare på telefonnummeret hennes, og i mars i år ringte de og ville ha henne med på «Anno», som hadde premiere 1. januar.

Å le av seg sjøl

– Hvordan markerte du kvelden?

– Jeg var hos bestevenninna mi og så det sammen med flere gode venner.

 – Hvordan var responsen?

– Responsen var mye latter og at de gledet seg veldig til å se neste episode. Og så flirte jeg naturlig nok mye sjøl.

Marie Grung og Malin.

– Hvordan var det å se seg sjøl?

– Det er veldig rart. Nå har jeg sett noen smakebiter fra facebooksida til serien, men det var veldig spesielt.

 - Er du fornøyd med egen innsats?

– Ja, det vil jeg påstå. Og så satser jeg på at det bare blir bedre, sier hun og forteller at forholdet til historie ikke var det helt store før hun entret Bergen anno 1764.

Glad i sløyd

– Jeg lærte mer der enn jeg har lært hele livet når det historie fra gammelt av, sier 23-åringen som ble blikkenslager fordi hun var veldig glad i sløyd på skolen.

– Så satset jeg på bygg og anlegg og fikk prøve meg på ulike yrker. Og likte blikkenslageryrket. Det er ikke så mange som vet hva det går ut på, spesielt damer, og det er få kvinnelige blikkenslagere i Norge. I Narvik er vi to, meg og søskenbarnet mitt.

– Fikk du brukt yrket ditt i serien?

– Ja! Jeg var den eneste i serien som hadde et ekte svennebrev, ler hun.

– Hva er det viktigste du har lært av å være med i «Anno»?

- Å lære meg sjøl å kjenne. Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å klare å være så positiv når det var så lite mat. Altså, vi hadde mat, men det var ikke god mat. Jeg føler at jeg holdt humøret oppe og gikk godt inn i gruppa, det overraska meg.

– Betyr det at du er litt sånn «loner»?

- Ja, helt klart!

– Du er også eneste nordlendingen i serien, hvordan var det?

– Det hendte en del ganger at de reagerte på banninga mi, sjøl la jeg ikke merke til det, ler hun på telefon – litt sliten i røsten etter den første premierefesten. Mandag venter en ny – i Oslo.

Artikkeltags