Norwegians flyavgang DY328 på vei fra Oslo til Tromsø traff en fugl etter avgang fra Gardermoen onsdag kveld.

Flyet snudde i lufta og landet trygt i Oslo 23 minutter etter avgang, viser data fra nettstedet Flightradar24.

Nordlys-journalist Tobias Kvalvik Henriksen er en av passasjerene på vei til Tromsø. Han forteller at vendereisen forløp uten dramatikk.

– Kapteinen sa at vi hadde truffet en fugl og siden man ikke hadde den nødvendige kompetansen i Tromsø måtte man inspisere motoren i Oslo, sier Henriksen.

Bekrefter hendelsen

Presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, bekrefter hendelsen.

– Det stemmer at flyet ble truffet av en fugl og returnerte til Oslo for teknisk inspeksjon. Flyet er nå frigitt, sier han.

Dermed er passasjerene på Norwegian-avgangen straks på vei mot Tromsø igjen.

– Av sikkerhetsmessige årsaker er det vanlig at man vender tilbake for å inspisere flyet, forklarer Hjørnholm i Norwegian.

Klar til ny takeoff

Passasjerene ble sittende i flyet og vente mens teknikere sjekket Norwegian-maskinen, en Boeing 737-800-8JP, for eventuelle skader etter fuglekollisjonen.

– Da har vi fått vasket vekk litt fugleblod og er straks på vei til Tromsø, sa kapteinen nettopp, sier passasjer Tobias Kvalvik Henriksen klokka 20.30.

Ifølge nevnte Flightradar24 tok DY328 på nytt av fra Oslo Gardermoen klokka 21.24 onsdag kveld. Forventet ankomst på Tromsø lufthavn er 22.56, én time og 16 minutter etter rutetid.