Etter en tett og jevn kamp der TIL gikk seirende ut mot Bardufoss i kvartfinalen, har spillerne fått hvilt ut noen timer og er klare for ny kamp. Spillerne er enige om at man må noen hakk opp fra forrige kamp. Bardufoss vant sjansestatistikken, men TIL-jentene var effektive og vant til slutt 2-0. Etter kampen omfavnet spillerne keeper.

– Det er litt sånn når vi møter lag vi har spilt mot før. De vet hvilke spillere de skal ta ut, og vi fikk ikke ballen til å gå hurtig nok. Det var noen gode enkeltprestasjoner som tok oss videre, forklarer hovedtrener Skule Elvevold.

Lea Andersen (13) mener at laget nå skal være rustet for å gå til finalen.

– Den siste kampen var vi litt slappe, men vi har fått hvilt nå, og kommer til å være 100 prosent på i semifinalen, sier Andersen.

Liker oppmerksomheten

Semifinalen sendes på Nordlys og Norgessporten, og blir jentenes femte streamede kamp i Norway Cup.

– Vi synes det er veldig gøy å spille kamper som blir filmet, men under kampen tenker vi ingenting på det, da tenker vi kun på kampen, forsikrer Andersen, mens trener Elvevold nikker.

– Jeg tror jentene begynner å bli vant til litt press. Vi har kommet til finalen i mange turneringer som Altaturneringen, i Bardufoss, i Piteå og nå Norway Cup. De er blitt rutinerte der, også har det blitt mer og mer streaming det siste året. Jeg tror de bare gleder seg over det, sier Elvevold.

 

Med flere kamper om dagen de siste dagene er Andersen og lagvenninnene glade for å ha utnyttet turneringen i starten av uken.

– De første dagene hadde vi mye fritid og fikk shoppet, badet, klatret og kost oss. Nå er det kampene som gjelder, og vi må få nok hvile, sier Andersen.

Revansjelystne

Skulle TIL-jentene ta seg videre til finale er det med stor sannsynlighet at motstanderen blir IFK Göteborg. Lagene møttes i gruppespillet, i en veldig tett kamp som endte 0-0. Svenskene tok førsteplassen på bedre målforskjell.

– Det var egentlig litt bra siden vi havnet på en litt lettere side av sluttspillstreet, men vi er veldig revansjelystne etter at de tok førsteplassen i gruppa, bedyrer Andersen.

 

Gruppa holder på med de siste forberedelsen før kamp. Der møter Gjøvik-Lyn.

– Vi vet ingenting om de. Jeg har sett at de tapte en kamp i gruppespillet, men de har vunnet mot gode lag, så jeg tror ikke vi får noe gratis, sier Elvevold.