Der er laget en av medaljekandidatene. På en god dag kan de kjempe om gullet.

– Jeg har fått spørsmål om jeg er aktuell for mesterskapet. Det er jeg ikke. Jeg kommer ikke til å dra sørover, sier Paulsen.

Det betyr at laget til Troms kommer til å bestå av Alexander Os, Marius Hol, Fredrik Mack Rørvik og «svenske» Torstein Stenersen.

– De fire er nok bedre enn meg uansett. Skulle jeg ha vært aktuell for laget, måtte jeg ha gått jevnlig konkurranser og så burde jeg nok ha gått sprinten under NM, sier Paulsen.

Han avviser at han kan være aktuell som «superreserve» dersom Os, Hol, Mack Rørvik eller Stenersen ikke kan stille i mesterskapet.

– Det er helt uaktuelt. Da må man heller hente inn en junior.

Sekundstrid

Fredag ble han nordnorsk mester på normaldistansen. Tross seks tilleggsminutter var han seks sekunder foran sin eneste konkurrent Mats Henrik Anti. Altaløperen bommet på sin side kun tre ganger på sine 20 skudd.

– Det er vel tredje gang jeg blir nordnorsk mester. Sist det skjedde var på Laksvatn og normaldistansen der. Den gangen hadde jeg 19 treff, erindrer Paulsen.

Han innrømmer at skytingen fredag ikke var av samme klasse.

– Det var periodevis utfordrende forhold på standplass.

Paulsen har bestemt seg for å gå dagens sprint under NNM.

 – Med Marius Hol på plass er jeg ikke favoritt. Jeg er nok bedre på litt lengre distanser.

Også Tromsø-gutten, som konkurrerer for Sirdal, Marius Norø Ingebrigtsen er påmeldt på distansen.

– Det blir et bra felt.

God trening

Paulsen trappet ned satsingen på skiskyting etter 2012-sesongen. Nå er det ultraløp som gjelder for Bardudølen.

– Men skiskyting er fin trening, og jeg stiller i lokale renn fordi jeg liker å konkurrere. Det er i alle fall mye bedre enn å løpe hele tiden.

Arrangøren Tromsø Skiksytterlag kunne bokføre to mestre, Eirik Silsand Gerhardsen og Thea Mack Rørvik. Begge i 15-16-årsklassen.