- Har du sett noen som er blitt olympisk eller verdensmester i langløp?

Ingen har flere seire i Reistadløpet enn Herulf Berntsen. Lørdag gikk han rennet for 53. gang.  Samtidig tok Håkon Mikalsen sin femte seier i det populære turrennet. Berntsen er ikke i tvil om at Mikalsen vil toppe adelskalenderen om noen år.

Ingen har flere seire i Reistadløpet enn Herulf Berntsen. Lørdag gikk han rennet for 53. gang. Samtidig tok Håkon Mikalsen sin femte seier i det populære turrennet. Berntsen er ikke i tvil om at Mikalsen vil toppe adelskalenderen om noen år.

Artikkelen er over 5 år gammel

Mikalsen vant Reistadløpet for femte gang.

DEL

BARDUFOSS (Nordlys): Med sine åtte seire i Reistadløpet er Herulf Berntsen blitt en legende. Det kan også Håkon Mikalsen bli dersom han fortsetter trenden med å komme først over fjellet fra Setermoen til Bardufoss.

Skjebnen ville det slik at Berntsen, som gikk Reistadløpet 53. gang lørdag, kom i mål samtidig som  Mikalsen.

– Vi har rekorden til låns. Håkon kommer til å vinne flere enn åtte ganger. Dette er et løp som passer perfekt for Mikalsen, sier Herulf Berntsen, som sammen med Toralf Heimdal har flest seire i Reistadløpet.

– Artig med skryt fra Herulf. Han er en legende, sier Mikalsen.

Nordreisa-løperen tviler på at han noen gang blir en legende, selv om han har bokført fem seire på fem forsøk. Mikalsen legger ikke skjul på at han satser på å vinne det tradisjonelle rennet ti ganger på rad.

– Legende? Det kan jeg ikke tenke meg. Herulf har kjempet seg over fjellet i alt slags vær. Han har gått løpet i alt slags vær, og tenk på hvilken revolusjon har har opplevd når det gjelder utstyr. Nei, Herulf er en levende legende, fortsetter Mikalsen.

Viktig seier

Mens lagkameratene Andreas Nygaard og Snorri Einarsson blir mer og mer fokusert på langløp, kommer ikke Mikalsen  til å gå den veien.

– I min verden er det en litt B-idrett. Har du sett noen som er blitt olympisk eller verdensmester i langløp? spør Mikalsen.

Han har ikke sansen for at stadig flere stiller til start i turrenn på blanke ski for å stake seg gjennom løypa.

– Derfor var dette en viktig seier for tradisjonelt langrenn.

Mikalsen hadde kontroll fra start til mål og til slutt var han nesten fem minutter foran andremann Snorri Einarsson – som fikk den plasseringen etter at Bjørn Thomas Nygaard ble diskvalifisert fordi sekken var noen gram for lett.

– Det er selvsagt surt å bli disket, men det viktigste for meg er at kroppen begynner å fungere og det lover godt foran neste år, sier Nygaard.

Snorri Einarsson tviler på at han hadde hatt muligheter til å følge Mikalsen - uansett hva han hadde hatt under skiene.

– Et interessant prosjekt å gå et slikt renn på blanke ski. I løpet av noen år tror jeg vi får oppleve det i Reistadløpet, sier Einarsson, som stikker tilbake til Mikalsen.

– Han har trent som en gal den siste uka og han var veldig opptatt av hva jeg hadde under skiene, gliser Einarsson.

Legende Berntsen tror at den løperen som skal vinne på blanke ski skal få slite.

– De skal i alle fall få kjørt seg i bakkene, men utviklingen går i den retningen at man går turrenn på blanke ski. Det er vanskelig å gjøre noe med det.

Nyttig samarbeid

På et vanskelig føre var Mikalsen 40 sekunder bak løyperekorden.

– Dette er trolig det beste jeg har gjort i Reistadløpet noen ganger.

Han legger ikke skjul på at samarbeidet med Jan Lindvall begynner å gi resultater - spesielt når det handler om klassisk teknikk.

– Jeg tror at Jan ville ha vært fornøyd med gjennomføringen min i dag dersom han hadde sett det på video.

Mikalsen innrømmer at han håper på å få muligheten i verdenscupen etter at han er tilbake fir fullt på nasjonalt toppnivå.

– Det er også et mesterskap i Lahti i 2017 som frister. Der skal man blant annet går 15 kilometer klassisk. Det er viktig at man har motivasjon i den treningen man legger ned, sier Håkon Mikalsen.

På sikt er vel neppe Reistadløpet god nok motivasjon.

Artikkeltags