Hun tar over tre toppjobber i Sjømatrådet

NY DIREKTØR: Janne Log (49) har hatt mange høytstående stillinger i Norge. Nå skal hun erstatte tre direktører i Sjømatrådet

NY DIREKTØR: Janne Log (49) har hatt mange høytstående stillinger i Norge. Nå skal hun erstatte tre direktører i Sjømatrådet Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Janne Log tar over toppjobben til Geir Håvard Hanssen, men skal ha enda flere ansvarsområder.

DEL

Janne Log har blitt ansatt som direktør for globale operasjoner, samfunn og kommunikasjon, skriver Norges Sjømatråd i en pressemelding i kveld.

Log har tidligere vært direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt på Handelshøyskolen BI og i Norges Landbrukssamvirke, og forlot nylig rådgivingsfirmaet Corporate Communications.

Hun signerte med Norges Sjømatråd torsdag i forrige uke, kun én dag før Geir Håvard Hanssen sluttet som kommunikasjonsdirektør.

– Jeg ble kontaktet av hodejeger

Log forklarer Nordlys hvordan ansettelsen foregikk.

– Stillingen var ikke utlyst. Jeg ble kontaktet av hodejegeren som var ansvarlig for prosessen. Jeg fikk tilbud, signerte og sa opp på torsdag, sier Log.

Rolleendringen kommer som følger av et behov for bredere kompetanse i administrasjonen hos Norges Sjømatråd. Janne Log har tanker om hvorfor akkurat hun var rett kvinne for Sjømatrådet.

– Jeg har jobbet mye med store endringer før, også har jeg jobbet i en interesseorganisasjon for mat tidligere, i tillegg har jeg hatt ansvaret for store posisjoneringsjobber. Jeg tror Renate har tenkt at jeg har en god supplerende kompetanse, sier Log.

– Vi håper også det skal bli en god match av ulik kompetanse. Norges Sjømatråd sitter på god sektorkompetanse, jeg har jobbet med tilsvarende problemstillinger i andre miljøer. vi ønsker er å jobbe tett sammen med næringen, så vi håper at jeg og organisasjonen lykkes med det, sier Log.

Janne Log forteller at hun gleder seg til å tre inn i ny stilling og bli kjent med dem som jobber i Norges Sjømatråd.

Erstatter tre direktører

For tre dager siden ble det kjent at Sjømatrådet gjør en rekke omorganiseringer i styret noe som innebærer færre direktører med bredere kompetansefelt.

Det førte til at Hanssen sluttet som kommunikasjonsdirektør, en rolle som i tillegg til direktør for samfunn og globale operasjoner har blitt overført til Janne Log.

Log er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo, og har studert ledelse ved IMD i Lausanne, og starter i Sjømatrådet allerede onsdag, melder Sjømatrådet.

– Trengte ikke lang tid

– Da jeg ble kontaktet av Sjømatrådet nylig, trengte jeg ikke lang tid på å bestemme meg. Norsk sjømat er landets viktigste merkevare. Jeg gleder meg veldig til å jobbe for sjømatnæringen, uttaler Log i pressemeldingen.

– Janne Log har tung ledererfaring og kommunikasjonsbakgrunn fra store organisasjoner. Hun er rett person til å levere de resultatene vi ønsker, uttaler Marianne Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken