Gå til sidens hovedinnhold

"Vi er videre i cupen. Det er det eneste vi kan ta med oss fra denne kampen.”

Artikkelen er over 6 år gammel

Mo-TIL 1-2: Kunstgresset på Nye Sagbakken bar preg av vinterlig vårvær i Mo i Rana. Og i snøkamper er det Tromsø som vinner.

- Vi er fornøyd med å være videre i cupen. Det er det eneste vi kan ta med oss fra denne kampen. Vi gjør ikke en god prestasjon. Det er vanskelig forhold, snøen gjør det vanskelig å spille og gjør at vi ikke har noe særlig utbytte av denne kampen. Men jeg må også berømme motstanderen som gjør det vanskelig for oss. De virket godt forberedt. Så scorer de i tillegg på sitt første skudd i kampen. Det stresser oss litt. Vi tar oss likevel bra inn og får ganske tidlig 1-1, oppsummerer TIL-trener Steinar Nilsen.

Han ga Mikael Norø Ingebrigtsen sjansen fra start. Unggutten svarte med å score utligningsmålet og skaffe frisparket som etter hvert førte til vinnermålet.

– Han gjør en del plusser i kampen, men også noen minuser. Vi tar plussene med oss videre og kaster minusene i søpla. Men også han fikk det vanskelig på grunn av føret, han kom vel ikke helt til sin rett, sier Nilsen.

- Tok lett på oss

Jonas Johansen startet sin første kamp for året. Som kaptein for dagen startet han på topp, men ble flyttet bakover da Zdenek Ondrasek kom inn for Gjermund Åsen.

– Det ble en typisk 1. runde-kamp.  Men det var verre i fjor, sier Johansen og tenker på at Mjølner holdt dem til straffesparkkonkurranse i fjor.

– Det ble en tøff kamp. De kjemper godt og forholdene er vel ikke til vår fordel. Spesielt i andre omgang ble det veldig vanskelig. Det handlet om å krige kampen inn.

Mo IL-trener Thor-André Olsen var fornøyd med det hans spillere presterte i kampen.

– Det virker som TIL tok litt lett på oss i dag. Vi starter bra, får målet og de blir de litt stresset. Men så kommer det perioder der vi ikke tør spille, og da kommer forskjellen på Tippeliga og 3. divisjon fram. De snur det og gjør vel det de må for å gå videre, sier Olsen.

For fjerde gang på fire forsøk i serie og cup måtte TIL se motstanderne ta ledelsen i kapen. Cato Jørgensen, som la opp foran fjorårssesongen men har gjort comeback i år, smelte til med venstra fra 18-20 meter og så ballen gå inn i lengste hjørne. Forarbeidet på venstresida ble gjort av de tidligere Tromsdalen-spillerne Andreas Sletvold og Kim-André Råde.

– De to holder tidvis tippeliganivå, så det er ingen skam å slippe inn mål mot dette laget. Vi hadde vært gjennom ulike scenarier i kampen på forhånd, og taklet det å havne under ganske bra. Det var godt å ha 2-1 til pause, spesielt med tanke på hvordan forholdene ble utover i andre omgang, sier Jonas Johansen.

Snudde kampen

Etter de første 20 minuttene så det ut til at bruntrøyene hadde gjort sitt. TIL tok mer og mer over, og hadde ballen store deler av tida. Sjanser ble det også etter hvert. Den aller første av dem – etter 25 minutter – ga uttelling. Gjermund Åsen fikk lagt inn fra venstre, ballen strøk hårtustene til Jonas Johansen foran mål, men bak han igjen sto Magnus Norø Ingebrigtsen og satte inn 1-1.

Like før pause var Ingebrigtsen involvert igjen. Denne gang ble han skjøvet ned like utenfor 16-meteren av Niklas Bakksjø. Frisparket ble tatt av Morten Moldskred. Vegar Rabliås ga retur på skuddforsøket, og ballen ble spilt inn foran mål igjen. Der kjempet en gruppe spillere om ballen og det endte med at Zdenek Ondrasek fikk puttet ballen over streken.

Andre omgang ble en eneste lang transportetappe, der det ble lengre mellom. Nærmest kom Mo IL etter ni minutter da Jørgensen fikk en god skuddsjanse inne i 16-meteren, men satte ballen over. Jøran Fossmo hadde også en brukbar sjanse helt på tampen. Det virket som Tromsø gjorde akkurat det de måtte for å ta seg videre. Tromsø IL på sin side hadde et par brukbare muligheter på frispark.

Kommentarer til denne saken