Gå til sidens hovedinnhold

TUIL sendte Glimt hjem i skam etter knusende 6-2-seier

I fjor var det ordre om en tur på byen. I år ble det alkoholnekt.

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik var cupfesten i Tromsdalen.

TUIL knuste, ydmyket og sendte eliteserielaget Glimt tilbake i skam til Bodø etter en av de mest vanvittige fotballkampene som noen gang er spilt i Tromsdalen, ja kanskje i Tromsø. Denne kampen inneholdt absolutt alt, og litt til. Fantastiske scoringer, mange scoringer, to straffebommer, en som kommer til å bli en youtube-vinner, Cruz sin bom var parodisk, gule kort og mer til.

Og sist men ikke minst, TUIL er klar for 4. runde. De er er eneste laget igjen fra Nord-Norge når 4. runde skal trekkes. De er et av to lag igjen fra 2. divisjon. Og akkurat nå, i NM-cupen, er de storebror i nord, etter en fantastisk fotballkamp.

Slik rapporterte vi kampen  underveis:

Jevn start i Dalen etter snart fem spilte minutter.

God Glimt-sjanse etter åtte minutter. Ulrik Berglann er svært nær å sette foten på et innlegg fra Henrik Furebotn.

TUIL tar ledelsen ved Tor Martin Mienna. Han blir flott spilt gjennom, og løfter ballen over Glimt-keeper Pavel Londak etter snaue kvarteret etter en periode hvor TUIL var presset langt tilbake.

Det var for øvrig Miennas første mål for sesongen.

Glimt prøver å svare etter en corner, men TUIL-keeper Jørgen Vik får avverget.

2-0! En kanon fra Vegard Lysvoll etter at TUIL spiller ut Glimt med småspill. Det er spilt 25 minutter! Skal TUIL bli det eneste nordnorske laget igjen i 4. runde i NM-cupen???

Straffe til Glimt etter halvtimen.

Straffebom!!!!! Kjempemiss! Cruz treffer rett og slett ikke ballen skikkelig. At det går an! TUIL leder fortsatt 2-0.

Ny kjempesjanse for TUIL og igjen er det Lysvoll som skyter like utenfor.

3-0!!! Håkon Kjæve scorer på den påfølgende corner, uten egentlig å vite det. Får ballen bokset i seg av Londak, og den spretter inn i nettet. TUIL utklasser og latterliggjør Glimt!

3-1. Glimt gir seg selv håp med en redusering like før pause. Fitim Azemi header et innlegg ned i hjørnet.

Pause.

Andre omgang er i gang og for en drømmestart på andre omgang. Håvard Lysvoll scorer igjen og TUIL leder 4-1. Dette kan vel ikke glippe???

Eller?

4-2 nå. Aleksander Sørloth header inn corner.

Og her går det unna! Straffe til TUIL med en gang. Skulle Sané hatt rødt  duellen med Lysvoll? Ja, mener vi.

Lysvoll bommer på straffen. Neineinei. Der kunne han scoret hattrick.

TUIL går opp til 5-2! Hvor mye tåler vi av dette?? Sondre Jakobsen blåser et frispark i mål fra 20 meter. Nå må da være kjørt??? Snart spilt 25 minutter i andre omgang.

Trond Olsen blåser et skudd like utenfor. Glimt har 13 minutter på seg.

6-2!!! Mohamed Ahamed. Det er nok nå. Gi oss en pause.

Kampen er over. Har det noen gang vært spilt en villere kamp i Dalen? Neppe. TUIL er klar for 4. runde. Glimt er klar for totaltslakt når de kommer hjem til Bodø. Det blir neppe pent.

Glimt er det 8. eliteserielaget som ryker ut av NM-cupen før 4. runde.

Dette skrev vi før kampen:

For andre året på rad får TUIL besøk av et lag fra eliteserien i 3. runde i NM-cupen, og denne gangen er det Bodø/Glimt som er gjester.

Du kan se kampen i videovinduet øverst i saken, filmet og kommentert av NRK.

Vi kommer også til å oppdatere her med viktige hendelser fra kampen – som du også kan følge her i vårt livesenter nordlyslive.no.

Her er TUILs lag (4-2-3-1): Jørgen Vik - Steffen Skogvang Pedersen, Eirik Bertheussen, Tobias Vibe, Simon Laugsand - Tomas Kristoffersen, Lars Henrik Andreassen - Elias Skogvoll, Tor Martin Mienna, Håkon Kjæve - Vegard Lysvoll.

Glimts lag (4-3-3): Pavel Londak - Zarek Valentin, Brede Moe, Vieux Yakhya Sané, Thomas Jacobsen - Henrik Furebotn, Anders Karlsen, Kristian Brix - Daniel Cruz, Fitim Azemi, Ulrik Berglann.

Kampen i fjor mot Strømsgodset ble en fantastisk opplevelse for hjemmelaget på TUIL Arena. Etter ekstraomganger vant de 4-2.

Kampen huskes for mange av oss også som Ronny Deilas siste kamp som sjef for Godset, før han dro til skotske Celtic, og for at nåværende Real Madrid-spiller Martin Ødegaard ble sittende på benken hele kampen.

To av TUILs målscorere i den matchen, Kim André Råde og Andreas Sletvold, har begge gitt seg i klubben. Men spissen Vegard Lysvoll, som i år har vist at målteften fortsatt er der, spiller fortsatt i blått. Det gjør også Tor Martin Mienna, som noterte seg for scoring mot Godset i fjor.

 

Kommentarer til denne saken