Gå til sidens hovedinnhold

Fotballpresidenten vil vise frem IL Blåmann i utlandet

Artikkelen er over 5 år gammel

Fotballpresident Yngve Hallén hyller IL Blåmann, som har skapt et fantastisk anlegg på Ersfjordeidet med kun 550 medlemmer.

Styret i Norges Fotballforbund har gjennomført styremøte i Tromsø onsdag, og benyttet anledningen til å besøke Blåmann og Hamna IL, sammen med representanter fra Troms og Finnmark Fotballkrets.

Fotballpresident Yngve Hallén ble mektig imponert av anleggsløftet lille Blåmann, med totalt 550 medlemmer, har fått til, med kunstgressbane og klubbhus til seks millioner kroner. Anlegget ligger i idylliske omgiveler på Ersfjordeidet.

– En ting er omgivelsene og naturen. Jeg vil ha de bildene som ble vist på presentasjonen av klubben, det må jeg si til lederne her. Det er slike bilder jeg vil vise når jeg reiser andre plasser i Norge, men også internasjonalt. Naturen blir bare flottere hvis det er flotte mennesker her, og vi kommer til å bruke slike eksempel, når vi reiser ut, sier Yngve Hallén til Nordlys.

Stolt

Han liker enda mer rollen klubben har i lokalsamfunnet.

– Det som jeg synes er fint i tillegg, er at det er to bygder og to skolekretser som forenes i en klubb. Det er en ide og tanke rundt at klubben heter Blåmann. At man tenker på slike ting for å skape tilhørighet, samhold og felles stolthet. Det synes jeg er fantastisk, sier fotballpresidenten.

Og er stolt av å representere klubben.

– Når Troms Fotballkrets er stolt over Blåmann, så er Norges Fotballforbund stolt av klubben. Vi blir stolt når en av våre eiere er en slik klubb, med den innsatsen og entusiasmen de har, sier Yngve Hallén.

Anlegget skaper aktivitet

Elin Sagerup er leder av fotballgruppa. Hun mener kunstgressbanen og nå det flunkede nye klubbhuset til seks millioner kroner sørger for aktivitet.

– Anleggsmessig har vi jobbet mye. Det er det som har gjort at vi har lag og får spillere, sier Sagerup til Nordlys.

Kunstgressbanen sto klar i 2009. Nå i juni skal klubbhuset åpnes offisielt. Gjelda er på totalt tre millioner kroner.

– Vi har hatt en fantastisk dugnadsgjeng i klubben, som har hjulpet oss på en utrolig måte. Samtidig er det første gang vi har lån. Det blir tøft, og vi må være kreative. Men vi skal greie det, sier Elin Sagerup.

Hun krevde at klubben satte igang med klubbhusprosjekt, for å fortsette som leder.

– Klubbhuset betyr veldig mye. Vi følte behov for å ha noe å tilby lagene som kom hit for å spille. Vi hadde ingenting, hverken toalett eller dusj, og kunne ikke fortsette sånn. Det kuliminerte litt da vinden tok plastdoen, Elin Sagerup.

Nå har klubben sikret stor aktivitet. Og bidrar med flere lag til jentefotballen, i en periode der det totale antallet jentelag faller drastisk.

– Vi har 40 spillere fra 14 til 19 år. Det er tre lag. Vi hadde ikke jentefotball før i 2004. De kom som følge av ballbingen, som var det første vi bygget her, sier Elin Sagerup.

Bedre beslutninger

Styret i Norges Fotballforbund har begynt å reise ut av Oslo for å holde sine styremøter. Yngve Hallén mener det gir bedre nærhet mellom styret og grasrota.

– Som enkeltmedlemmer er vi veldig mye ute. Vi diskuterte for et år siden at vi burde reise ut to ganger i året som samlet gruppe, og ha forbundstyremøtene ute. Det er veldig nytt at vi er begynt med det, sier Hallén.

– Vi får mange opplevelser hver eneste helg, med alt fra fotballskoler til eliteseriekamper. Det å få disse opplevelsene i lag, samtidig som vi får møte organiserte kretser og klubber, det gjør at vi har større nærhet til hverandre og på den måten hjelpe hverandre i fotballfamilien, og gjør at vi tar bedre beslutninger, sier fotballpresidenten.

 

Kommentarer til denne saken