- Nå bør du sikre verdisakene før flommen

6. juni 2014 gikk flomvannet fra Reisaelva langt inn i skogen langs elvebredden. Ved denne hytta sto vannet helt opp til trappa. Foto: Ola Solvang

6. juni 2014 gikk flomvannet fra Reisaelva langt inn i skogen langs elvebredden. Ved denne hytta sto vannet helt opp til trappa. Foto: Ola Solvang

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordreisa kommune ber innbyggerne forberede seg på storflom.

DEL

Det er er fortsatt store mengder snø i fjellet. Værprognosene viser at det ikke ligger an til flom og flomvarsel i pinsen, men hvis det brått kommer sterk varme og eller varme kombinert med regn kan det bli fare for en stor flom. Det ventes økende vannføring i vassdrag i slutten av neste uke, heter det i en melding på kommunens hjemmeside.

- Kommunen vil derfor oppfordre alle innbyggere som bor langs Reisaelva eller andre utsatte vassdrag om å tenke på denne faren og gjøre forberedelser. Har du for eksempel en utsatt kjeller så kan verdisaker flyttes ut.

Følger situasjonen nøye

Kommunen har satt i gang sine forberedelser og vil i tiden framover følge situasjonen nøye. Vi vil komme med ytterligere informasjon i dagene og ukene framover når situasjonen tilsier det, heter det i meldingen.

Den kalde våren kombinert med en snørik vinter, har gjort at det de fleste steder ligger langt mer snø enn normalt. På Gjerdvassbu i Lyngen var snødybden søndag morgen 2,63 meter. På samme tidspunkt i fjor var det nøyaktig en meter snø på målepunktet. I 2014, da det oppsto flomskader flere steder i Troms, var snødybden på Gjerdvassbu 2,34 meter 4. juni.

Meteorologene har varslet at temperaturen mot slutten av neste uke kan komme opp i 20-25 grader.

Artikkeltags