Tromsdalen-elever brannskadd på klassetur

SKADD PÅ TUR: Her blir de to skadde trillet inn på UNN etter å ha blitt fløyet til Tromsø fra Sappen-området ved Reisaelva i Nordreisa. Foto: Stian Saur

SKADD PÅ TUR: Her blir de to skadde trillet inn på UNN etter å ha blitt fløyet til Tromsø fra Sappen-området ved Reisaelva i Nordreisa. Foto: Stian Saur

Artikkelen er over 1 år gammel

Pådratt seg lettere til moderate skader, opplyser UNN.

DEL

Onsdag kveld ble to gutter hentet med ambulansehelikopter og flydd til UNN etter å ha pådratt seg brannskader på en klassetur i Nordreisa.

De to guttene er andreårselever ved idrettslinja på Tromsdalen videregående skole. Det bekrefter rektor Torill Hvalrygg til Nordlys torsdag morgen.

– Vi følger nå opp både de skadde elevene og resten av elevene på turen, sier Hvalrygg.

Avslutter klasseturen

Det har vært mange vitner til hendelsen, også flere lærere som er med på turen, opplyser rektoren. Skoleturen avsluttes i dag og elevene kommer hjem til Tromsø.

– De vil returnere til Tromsø i løpet av dagen, sier Hvalrygg.

De to guttene befant seg på en holme i Reisaelva i Nordreisa da de ble brannskadd av antent rødspritdamp. De ble sendt til UNN i Tromsø.

– De får behandling for lettere til moderate skadet. Begge blir liggende på UNN i hvert fall til i morgen, opplyste pressevakt ved sykehuset, Jørn Resvoll, onsdag kveld.

Politiet bisto

Verken politiet eller rektor Torill Hvalrygg ved Tromsdalen videregående skole kjenner foreløpig årsaken til uhellet.

Politiet bisto med å få guttene hentet med ambulansehelikopter.

Ettersom elevene befant seg på en holme i elva, var det ekstra utfordrende å få bragt dem til UNN og politiet fikk blant annet tak i en frivillig med båt like i nærheten.

Artikkeltags