- De er «skitsvin» som etterlater sånt

- Vi bor jo i Nord-Norge, så jeg vet ikke om jeg skal uttale det jeg tenkte, sier Kaisa-Wenche Vivisdatter om sine funn.

- Vi bor jo i Nord-Norge, så jeg vet ikke om jeg skal uttale det jeg tenkte, sier Kaisa-Wenche Vivisdatter om sine funn.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kaisa-Wenche skjønner ikke hva folk tenker på.

DEL

Hun skulle ut på trimtur da hun lørdag oppdaget at noen hadde dumpet dører, veggplater, plast og diverse bygningsavfall i ei skråning ved utkjørselen ved Rakto, nær Hamneidet i Nordreisa kommune. Kaisa-Wenche Vivisdatter kan knapt finne ord for hva hun tenker om forsøpling som dette. 

- Vi bor jo i Nord-Norge, så jeg vet ikke om jeg skal uttale det jeg tenkte. Jeg kan moderere meg og si at det er «skitsvin» som etterlater seg noe sånt. Om det er «gi faen»-holdning, latskap eller hva det måtte være, så er det ingen unnskyldning for dette, sier hun.

LES OGSÅ: Mer og mer søppel

Vaskemaskiner og komfyrer

Hun forteller at bygningsavfallet i skråningen ikke bærer preg av å ha ligget under snø, hvilket tyder på at det er ferske synder. Dette er heller ikke eneste sted hun har sett det har ligget dumpet saker og ting.

- Denne forsøplingen er en gjengs greie. Jeg har sett både vaskemaskiner og komfyrer ved andre utkjørsler.

Vivisdatter sier det også er kort vei å kjøre til avfallsanlegget på Galsomelen når man har lastet opp på hengeren for å kjøre og kvitte seg med det. 

- Vi har en veldig god renovasjonsordning der vi fritt får levert det meste. Det gjør denne dumpinga enda mer uforståelig. Helt hull i hodet, sier hun.

Artikkeltags