Bardu IL skulle egentlig vært vertskap for kretsåpningen i langrenn kommende helg. Men på grunn av lite snø har klubben avlyst konkurransene.

- Det er ikke nok snø. Og med regn i løpet av den siste uka er det bare is i løypene. Værmeldingene ser også dårlig ut. Derfor har vi valgt å avlyse, sier Per Åke Heimdal i Bardu IL til Nordlys.

Klubben tok avgjørelsen mandag, med tanke på mulig flytting av kretsåpningen.

- Vi ville ikke vente for lenge. Det er en mulighet for at kretsen ønsker å flytte åpningen, sier Heimdal, som mener Nordreisa har de mest stabile forholdene i kretsen.

- Det er ofte at vi opplever oppholdsvær her, mens det regner i Tromsø og snør i Nordreisa, sier Heimdal.

Klar til å ta over

I Nordreisa er det gode nok snøforhold til å gjennomføre renn.

- Vi har brukbare forhold. Vi har ti kilometer med tråkkede løyper, sier Karl Gunnar Skjønsfjell i Nordreisa IL.

Etter planen skal de arrangere Tour de Reisa om to uker. Men klubben har gitt beskjed om at de er klar til å gjennomføre konkurranser førstkommende helg ogsp.

- Vi har gitt beskjed til Troms skikrets at vi kan gjøre det. Vi venter på tilbakemelding fra dem, sier Skjønsfjell.

Forholdene er ikke ideelle.

- I forrige uke var det drømmeforhold, men mildværet har gjort at det er ganske harde løyper. Det går fort unna, og gjennomfører du kun langrennsøkter i disse løypene, så får du nok følelsen av å være i veldig god form. Vi gjennomører en del løpeøkter ved siden av skiøktene, sier Karl Gunnar Skjønsfjell.

Taper inntekter

Bardu IL taper penger på avlysningen.

- Terminlista er full, og i utgangspunktet er dette rennet tapt for oss. Vi taper mellom ti og tyve tusen kroner på det, men vi hadde heller gjennomført gratis renn under gode forhold enn å gå glipp av disse pengene på grunn av snømangel, sier Per Åke Heimdal.

Klubbens juniorutøvere kom tilbake fra kretssamling i Finland søndag. Forholdene skaper utfordring.

- Det er ikke mulig å gå på rulleski, og det er blankis på alle stier, så det blir vanskelig å løpe. Det er en utfordring, så det blir å vedlikeholde kapasitet, utholdenhet og styre på best mulig måte med alternativer, sier Heimdal.