Nordnorsk journalist: - Jeg angrer ikke på det jeg skrev om Sophie Elise

Anki Gerhardsen (innfelt) synes det var ubehagelig at Sophie Elise ble lei seg for det hun skrev, men angrer ikke på den omdiskuterte kronikken.

Anki Gerhardsen (innfelt) synes det var ubehagelig at Sophie Elise ble lei seg for det hun skrev, men angrer ikke på den omdiskuterte kronikken.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det har stormet rundt Anki Gerhardsen etter kronikken hun skrev om Norges toppblogger. Men krass kritikk har ikke fått henne til å endre mening.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

(SIDE2/NETTAVISEN): - Jeg har fortsatt ikke fått svar påhvorfor i all verden vi skal støtte Sophie EliseIsachsen, sier journalist og kritiker Anki Gerhardsen.

Mandag publiserte hun en kronikk som gikk hardt ut mot Sophie Elise som forbilde og hvordan media er alt for dårlige til å stille bloggeren kritiske spørsmål. 

- Jeg regnet med at kronikken jeg skrev kom til å få oppmerksomhet. Men jeg hadde ikke forventet et så stort omfang, sier Gerhardsen. 

- Ikke en mobber

Sophie Elise Isachsen har fått mange støtte erklæringer. Noen mener også at Gerhardsen har vært for krass i sin kritikk, og sagt at kronikken grenser til mobbing og er et personangrep.

- Jeg syns ikke det er lite sak i min kronikk. Jeg bruker en krass retorikk, men jeg er ikke en mobber. Det har aldri vært min intensjon. Jeg leste i et kommentarfelt: Sophie Elise Isachsen driver et kommersielt, reklamefinansiert foretak rettet mot småjenter. Noen må tale småjentenes sak.Det synes jeg oppsummerer noe av kjernen her.

Sophie Elise Isachsen (20) ligger på toppen av blogglisten i Norge, og har mellom 50.000 og 80.000 unike lesere hver dag. 

Håper debatten vil fortsette

Etter kronikken ble publisert har Anki Gerhardsen mottatt mange henvendelser.  

- Jeg har fåttbåde motbør og støtte etter at kronikken ble publisert, men jeg håper vi nå kan begynne å snakke om det som er det sentrale innholdet. Jeg håper det kommer andre stemmer på banen. Hva tenker fagfolk som jobber med barn og unge om rosabloggernes påvirkningskraft? Og hva tenker pressen selv om måten de håndterer Isachsen på, spør Gerhardsen. 

- Kroppspress er ingen unnskyldning

Og på lik linje med at hun må tåle kritikk, mener Anki Gerhardsen at Sophie Elise må gjøre det samme. 

- Jeg kommenterer måten Isachsen presenterer sine kosmetiske inngrep på. Jeg beskriver bildene hun legger ut av seg selv, og hvordan de kommuniserer holdninger til kropp og skjønnhet. At Isachsen selv skal ha vært utsatt for kroppspress legitimerer ikke ansvarsfrihet. Som rollemodell for barn helt ned i 7-årsalderen har hun et særlig ansvar, mener Gerhardsen. 

Men når hun ser tilbake er det én ting hun ville gjort annerledes.

- Jeg ville ha trukket inn flere bloggere som eksempler. Det er ikke Isachsen alene som signaliserer de holdningene jeg kritiserer, men hun er mest lest, sier hun til Nettavisen. 

Angrer ikke

Hun syns det er synd at debatten i ettertid mest har dreid seg om hun hvorvidt hun såret Sophie Elise eller ikke med kronikken sin, istedenfor hennes påvirkningskraft som rollemodell. 

- Men en som har tatt poenget ogpåpektat bloggere må tåle kritikk, er blogger Caroline Berg Eriksen. Det er veldig fint at hun ser det.Samtidig erdet merkelig at det ikke er pressensom førstmålbærerat folk med makt må tåle kritikk, avslutter Anki Gerhardsen. 

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Sophie Elise Isachsen fredag kveld.