Det har flere ganger blitt varslet forsinkelser i arbeidet med den planlagte Nordnestunnelen. Tunnelen, som skal gå gjennom det svært rasutsatte Nordnesfjellet i Nord-Troms, fikk i vinter asfalt. Likevel vil ikke tunnelen åpne med det første.

Nå sier prosjektleder Gudmund Løvli til NRK at status per april er at tunnelen skal åpne sommeren 2018. Det er halvannet år etter planen.

– Vi skulle vært ferdige til jul i år, men bilister må dessverre belage seg på en ny vinter på veien rundt en rasutsatt strekning. Jeg skulle helst sett at man ble ferdig i tide, selvsagt. Det gikk et snøras senest sist uke her, sier Løvli til NRK og forteller at forsinkelsene skyldes at sprengningsarbeidet har gått for sakte.

I fjor vinter ble det klart at den sveitsiske entreprenøren Marti Construction SA lå betydelig bak skjema. Da var bare 3400 av de 5800 meterne tunnel sprengt. Statens vegvesen ga beskjed til entreprenøren om at de måtte få opp farten. På tross av formaningene, vil ikke tunnelen være klar før sommeren 2018.

Se også: Store forsinkelser på ny tunnel bekymrer vegvesenet

Se mer: Dette har aldri skjedd før i Tromsø: - Det blir en spennende vinterjobb