Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann omkom i trafikkulykken ved Hemavan

Artikkelen er over 2 år gammel
(Avisa Nordland)

Rana Blad: Det var klokken 1910 onsdag kveld svensk politi ble varslet om trafikkulykken på E12 ved Umasjö, i nærheten av Hemavan. En personbil med fem personer i hadde da krasjet med en lastebil på stedet. De fem ombord i personbilen var alle nordmenn og mellom 17 og 27 år. Samtlige fem skal være fra Helgeland.

Natt til torsdag er det klart at én av personene i bilen omkom i ulykken, melder NTB. Vk.se melder at den omkomne ble konstatert omkommet på stedet av lege.

– Pårørende er varslet, opplyser Remi Johansen i Nordland politidistrikt til VG.

Til Rana Blad opplyser Johansen at de fem i bilen hovedsaklig skal være fra Mo i Rana.

- Vi har ikke selv vært på stedet. Vår innsats har for det meste bestått av å bistå svensk politi med identifisering samt å kontakte pårørende, uttaler Johansen torsdag morgen.

To personer ble fløyet til sykehuset i Mo i Rana, minst en av disse skal være alvorlig skadet. To andre ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Mo i Rana, skadetilstanden til disse skal ikke være kjent.

Til Rana Blad opplyser akuttmottaket ved Helgelandssykehuset i Mo i Rana klokken 0630 torsdag morgen at de ikke har noen oppdatering på skadetilstanden til disse fire.

VK.se melder at det skal være et kriseteam på plass på sykehuset for å bistå de fire.

Det skal ha vært glatt på stedet da ulykken skjedde. Personbilen skal ifølge svenske redningsmenn på stedet ha fått sladd og deretter kollidert med lastebilen, selv om denne forsøkte å kjøre ut av veien for å unngå en kollisjon.

– Bilen skal ha fått sladd, sier redningssjef Göran Josefsson til SVT.

Operasjonsleder for distriktspolitiet Erik Backlin omtaler ulykken som alvorlig, og tilføyer at både bilen og lastebilen tas i beslag i forbindelse med politiets etterforskning.

Sjåføren i lastebilen skal ha kommet fra det uten skader.


Kollisjon mellom personbil og lastebil på E12 ved Umasjö - en person alvorlig skadd