Johnny Myreng Henriksen har drevet med fotografering siden 2009 - utelukkende på hobbybasis. Det siste halvannet året har det gått lengre tid mellom fotoseansene. Men med det spektakulære nordlyset som har danset over den nordnorske nattehimmelen de siste dagene ble Henriksen nødt til å tørke støv av linsa.

- Jeg har primært tatt bilde av sommer og solnedganger, spesielt i Lofoten. Nordlysmotiver har som regel kommet i andre rekke, forklarer Henriksen til Nordlys.

Onsdag var han og to kamerater på nordlysjakt i Harstad-området, og resultatet ble mer enn Henriksen hadde turt å håpe på.

- Det var rett og slett et lykketreff den onsdagen vi var ute. Vi kom til en helt ny plass, og var særdeles heldig med nordlyset. Det var ekstremt. Det siste kvarteret ble vi bare stående å stirre. Det er noe av det mest massive jeg har sett. Det pulserte bare! Personlig er det det mest ville jeg har vært borti, forteller Henriksen.

Delt av NASA

Et av de utrolige bildene Henriksen knipset fikk ekstra god respons i sosiale medier. Han syntes selv at motivet var spennende med en gammel, forlatt hytte, og et rørende aurora på den stjerneklare himmelen.

- Jeg har en fotoside på Facebook, og bildet begynte å ta litt av på fredag. Jeg la det ut på et onlinegalleri på spaceweather.com. Det er en nerdeside, ler Henriksen.

Bildet kom på forsiden på nettstedet. Og så ble det plukket opp av NASA sin Instagram-klient. Med 5,2 millioner følgere er det et av de større kontoene på det sosiale mediet.

- Det er surrealistisk. Jeg fikk tips av en kompis om at bildet var delt. Det hadde et par tusen likes. Så tenkte jeg «det er jo NASA», der ligger mitt bilde sammen med soleksplosjoner og Mars. Det gikk faktisk ikke opp for meg hva som har skjedd før i dag, sier hobbyfotografen.

Fortsetter på hobbybasis

Responsen har ikke latt vente på seg. I skrivende stund har bildet 265 tusen likerklikk på NASAs konto. Det er mer engasjement enn de fleste andre bildene NASA har delt. Henriksen har også merket interessen personlig.

- Det har kommet en del flere følgere på fotosiden min og rundt 20 venneforespørsler. Samt en del forespørsler fra folk som vil kjøpe bildet. Også ringer jo dere, flirer Henriksen.

Henriksen synes det hele er svært inspirerende. Men han kommer ikke til å forfølge en karriere som fotograf med det første.

- Det blir på hobbybasis. Jeg liker å ta bilder som folk liker, det er det som er den primære inspirasjonen. Jeg tar bilder for å dekke følelser i meg selv og andre, og trigge noe på en positiv måte, avslutter Henriksen.