(Senja247)

Tirsdags formiddag lanserer Nordlys en helt ny lokalavis, som skal ha Senja kommune som sitt dekningsområde.

– Vi skal ha fokus på de sentrumsnære sakene, men vil også holde et øye med det som skjer ellers i kommunen, forklarer redaktør Stian Jakobsen.

– Bra at det blir konkurranse

Lokalavisa har fått navnet Senja247.

– Vi skal være et tilskudd til de eksisterende mediene som finnes, som blant annet NRK og Folkebladet. Sistnevnte har på sett og vis hatt en monopolsituasjon i Senja, så jeg tror det er bra for dem og for oss at det blir konkurranse her. Det skaper et større mangfold, sier Jakobsen.

– Navnet på avisa er et navn som forplikter at dere er påskrudd døgnet rundt. Hva tenker du om det?

– Ja, det må vi være, men uansett om du heter Folkebladet, NRK eller Senja247, så har alle medier deadline 24 timer i døgnet. Det er en naturlig del av den digitale hverdagen, sier Jakobsen.

Derfor satser Nordlys i Senja

Mandag formiddag ble klistremerkene med avisas logo satt på vinduene i 1. etasje i Storgata i Finnsnes sentrum, der avisa skal ha sitt kontor.

– Vi blir godt synlig for lokalbefolkningen, sier Jakobsen.

– Hva er ambisjonen med avisa?

– Målet er å være en seriøs medieaktør på lik linje med de andre eksisterende medieaktørene, og så ønsker vi selvsagt å vokse og styrke Nordlys sin posisjon i lokalområdet. Det er dog ikke gjort over natta, svarer redaktøren.

Jakobsen forklarer også hvorfor Nordlys velger å satse med ny lokalavis i nettopp Senja kommune.

– Senja er en stor kommune, der det bor rundt 15.000 mennesker med ulike historier. Derfor var det naturlig for Nordlys å satse i større grad i Senja. Det er også mange store aktører her som trenger skarpe hjerner, blant annet Finnfjord AS og Salmar. Vi ønsker å følge denne utviklinga tettere enn tidligere, legger Jakobsen til.

– Vi gleder oss

Redaksjonen blir bestående av tre journalister: Elvira Jeanett Kolsing, Torgeir Bråthen og Stian Jakobsen.

– Vi er et veldig godt team, sier Kolsing, noe Jakobsen er enig i.

– Vi har en ringrev i Bråthen som har jobbet i Nordlys siden 90-tallet. Jeg har tidligere jobbet 17 år i Folkebladet, mens Elvira har jobbet siden hun var 16 år og en periode i Nordlys. Men selv om vi bare er tre her, så har vi også 30 ansatte i Nordlys i ryggen som kan hjelpe oss, sier Jakobsen.

De siste ukene har teamet produsert saker som har ligget gryteklare, og som nå skal se dagens lys.

– Responsen fra kilder og folk i lokalområdet har utelukkende vært positive, og det gir hele teamet enorm glede til å skape et produkt for folket i Senja, sier redaktøren.

Tirsdag vil det skje et arrangement i forbindelse med lanseringa på Amfi-senteret. Ordføreren kommer, samt at det deles ut hveteboller og saft til de fremmøtte.

– Vi gleder oss veldig til det, samt å komme i gang med avisa for fullt, sier Jakobsen.