Mangeårig journalist, Silje Charlotte Solstad (36), fra Tromsø, blir ny politisk rådgiver for Gunnar Wilhelmsen. Hun har sagt opp jobben i Nordlys.

Wilhelmsens tidligere rådgiver, Thomas Birkeland, ble i september ny politisk rådgiver for fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Nå er hans erstatter på plass.

Solstad har siden november 2021 vært i foreldrepermisjon med sitt tredje barn. 1. oktober starter hun opp i deltid for ordføreren. Fra desember er hun på plass for fullt.

- Dette er et skup, og det er vi veldig glade for. Sammen med Kari Helene Skog får vi den optimale kompetansen på plass, sier Wilhelmsen.

Solstad har vært fast ansatt i Nordlys siden 2015.

- Jeg har et sterkt samfunnsengasjement som jeg har brukt i min jobb som journalist. Jeg tar med meg det engasjementet inn i jobben som politisk rådgiver. Demokratiet er vår viktigste samfunnsinstitusjon. Det blir veldig spennende å se det på nært hold i Norges beste by, sier Solstad i en pressemelding fra Tromsø kommune.

- Da forespørselen kom kjente jeg at det var noe som måtte opp til vurdering. Konklusjonen er at jeg har tro på Wilhelmsens prosjekt for Tromsø og at jeg har noe å bidra med i det arbeidet, sier Solstad.