Gå til sidens hovedinnhold

Nordlys beklager

I en sak som sto på trykk 21. august, og som omhandlet NNPF – Norsk Narkotikapolitiforening, ble Kenneth Helberg kontaktet 5. august for å gi kommentar på vegne av NNPF i Troms.

Helberg henviste i samtalen til NNPF sentralt for å gi en kommentar. Han sier nå at han ikke oppfattet at en stor del av saken skulle handle om hans korrespondanse mellom NNPF og Tromsø kommune.

– Det var tilfeldig at jeg fikk vite at saken skulle handle om meg og NNPF med dette innholdet kun timer før publisering. Jeg, og NNPF, fikk dermed ikke rimelig tid til å imøtegå anklagene og påstandene, sier Helberg.

Han gjentar det han mener er flere feil og «merkelige» påstander i artikkelen, og påpeker at kilden i kommunen modererte en av uttalelsene rundt en kursavtale, før saken kom på trykk.

Helberg mener det er merkelig at Tromsø kommunes representanter nå uttaler at de ikke kjente til at det var NNPF, og ikke politiet, som var støttemottaker og holdt kursene.

Det har vært strid om bruk av politiets e-post-adresser i NNPF-regi. Nordlys viste i artikkelen et skjermbilde av Helbergs politi-e-post som er registrert i NNPFs lokalavdeling i Troms, ifølge betalingstjenesten Proff Forvalt. Helberg vil imidlertid understreke følgende:

– Det burde vært klargjort at kontaktinfoen i Brønnøysundregistrene ikke er synlig ved vanlige oppslag i Brønnøysundregistrene og heller ikke er oppgitt på NNPF sine nettsider, så vanlige folk ser ikke dette.

Helberg vil også understreke at han ikke nektet å stille opp til intervju. Han sier at han oppfattet at spørsmålene var generelle og at han derfor henviste til NNPF sentralt. Videre sier han at han selvsagt ville svart med en gang om han hadde oppfattet de direkte anklagene mot hans egen rolle i NNPF.

– Ingen av oss fikk se de spesifikke anklagene.

Nordlys beklager at vi ikke tok kontakt igjen, på et tidligere tidspunkt, for å forsikre oss om at han var kjent med de spesifikke påstandene i artikkelen.

Helbergs tilsvar kom på trykk i nettutgaven – før publisering – men først to dager senere i papirutgaven.

Se lenke til oppdatert sak:

Dette er historien om hvordan den omdiskuterte politiforeningen fikk innpass hos Tromsø kommune

Kommentarer til denne saken