Nordlending er ny leder for Kystpartiet

Per Roger Vikten (t.h) fra Nordland tar over stafettpinnen etter Bengt Stabrun Johansen.

Per Roger Vikten (t.h) fra Nordland tar over stafettpinnen etter Bengt Stabrun Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Denne helga avholdte Kystpartiet sitt landsmøte på Gardermoen.

Bengt Stabrun Johansen fra Alta varslet tidligere i år at han ville gå av som Kystparti-leder i høst. Under landsmøtet i helga ble lederskiftet gjennomført.

– Som varslet gikk Bengt Stabrun Johansen av. Per Roger Vikten fra Nordland tar over stafettpinnen og skal lede partiet fremover, heter det i en kort melding fra Kystpartiet, skriver Altaposten.

Per Roger Vikten, som er fra Gravdal i Lofoten, ser frem til utfordringen.

– Jeg har lyst til å føre partiet videre og fremover. Vi har en valgkamp til neste år hvor vi satser på å få representanter inn på Stortinget. Det er viktig at noen representerer kysten. Norge har en stor kystlinje – vi må bare få folk oppmerksomme på det, sier Vikten.

Under landsmøtet ble det også klart at Steinar Bastesen er tatt inn i varmen igjen etter han ble ekskludert fra partiet i 2008.

– Å være tverr og holde på ting som er over for lenge siden er bare tull. Vi må kunne legge ting bak oss, sier Vikten om Bastesen.

Hvem er Kystpartiet for?

– Vi er et parti for kysten og distriktene. Det utgjør en del av landet som forsvinner i all sentraliseringspolitikken som foregår i dag. Det ønsker vi å være en motvekt til, forklarer Vikten.

Vikten tør ikke å spå hvor mange fylker Kystpartiet vil stille til valg i til neste år.

– Dette er ganske ferskt for meg, og akkurat det ble ikke diskutert på landsmøtet denne helgen, men vi vil i alle fall stille i de tre nordligste fylkene.

Hvor står dere sterkest?

– Jeg håper vi står sterkt overalt. Jeg ser frem til oppgaven, og jeg vet at jeg har gode folk sammen med meg i hovedstyret som er engasjerte og villige til å gjøre en jobb sammen. Vi må fordele oppgavene riktig, deretter vil ting stort sett gå av seg selv, avrunder Vikten.