Avisa Nordland: 20. august ble den nederlandske Wikileaks-medarbeideren Arjen Kamhuis meldt savnet.

Siste spor fra Arjen var da han sjekket ut av Scandic Bodø denne dagen. Antakelig skulle nederlenderen videre til Trondheim, hvor han hadde en flybillett datert 22. august. Men ingen vet hvor langt Arjen Kamphuis kom.

Teoriene er mange på nettet. Spesielt ettersom Kamphuis er sikkerhetsekspert med tilknytning til Wikileaks.

Utilgjengelig

Ancilla van de Leest var en av de aller første til å etterlyse Arjen Kamphuis via Twitter. Avisa Nordland var onsdag i kontakt med kvinnen som omtaler seg som hans bestevenn. Hun har tatt rollen som talsperson på vegne av familie og venner, og hun uttrykker stor bekymring for hva som har skjedd med Kamphuis.

- Vi vet med sikkerhet at han var på ferietur i Norge. Jeg snakket med han 7. august, og han var veldig glad for å få tatt en tur til Nord-Norge, sier van de Leest.

Han la i vei 8. august, og sikkerhetseksperten skal ha hatt for vane å slå av mobiltelefonen sin hver gang han var på tur.

 

- All kommunikasjon går som regel på epost. Det er enklest å nå han slik, men jeg har ikke hørt fra han siden 7. august, forteller van de Leest.

 

Frykter det verste

- Har dere noen teorier om hva som kan ha tilstøtt Arjen?

- Vi holder alle teorier åpne. Det blir for dumt å låse seg til en teori, sier hun.

Det er omtalt i medier at han skulle ta toget fra Bodø til Trondheim. Heller ikke dette er en teori som Ancilla van de Leest ønsker å låse seg til, men hun er svært bekymret for Kamphuis.


MELDT SAVNET: Arjen Kamphuis ble meldt savnet på Twitter av venner og familie. Skjermdump

- Jeg er svært bekymret, og frykter det verste. Vi kan vel allerede konkludere med at noe fryktelig har skjedd, og det er en grusom følelse. Samtidig håper vi på det beste, og at Arjen blir funnet i live.

Det er godt over to uker siden Arjen Kamphuis sjekket ut av Scandic. Han skal ha vært en vant fjellmann, og kan ha lagt ut på fjelltur. Dog var han nyoperert i et kne, og van de Leest tviler på at han har lagt ut på en ekstremtur i norsk fjellandskap.

- Antakelig har han lagt ut på en lettere tur, sier hun, og legger til:

- Uansett vil jeg ikke starte noen spekulasjoner. Det vil ikke hjelpe noen.