- Ingen i NIL mobber eller fryser ut noen. Dette er grove og stygge utsagn, helt uten rot i virkeligheten

Artikkelen er over 6 år gammel

Nordkjosbotn IL tar til motmæle mot tidligere hovedlagsleder Øystein Bruvold etter kritikk.

DEL

I forrige uke rettet tidligere leder i Nordkjosbotn IL, hovedlaget, Øystein Bruvold, kritikk mot sin egen klubb, og hevdet han hadde opplevd utfrysing av barn i 6-årsalderen.

Fotballstyret i NIL og leder i fotballgruppa, Davy Øverås, tar nå til motmæle.

- Hele klubben støtter treneren

- Øystein Bruvold har ikke trukket seg fra noe verv i laget. Han ble ikke gjenvalgt ved siste årsmøte, sier leder i fotballgruppa, Davy Øverås til Nordlys.

Og mener Bruvold har fremstilt saken med feilaktige opplysninger.

- Det var, og er, helt vanlig å låne spillere mellom lagene i både dette og andre årstrinn siden vi ikke har spillere nok til to «rene» lag i hver årsklasse. Det var ikke tre spillere med fra det andre laget, bare to ekstra spillere med. De to ekstra spillerne spilte ikke hele kampen, som Bruvold opplyser. De rullerte på lik linje med de andre, og treneren fordelte spilletiden på alle spillerne som var med. Ikke alle på 6-8-årslaget var like motiverte for å spille, og det tok treneren hensyn til, sier Øverås.

Styret og Øverås er krystallklar på at den aktuelle treneren gjør en kjempejobb for klubben.

- Tilbakemeldinger som er gitt uoppfordret til treneren på facebook fra foreldrene gjennom sesongen 2013, er udelt positive. Treneren trente to årskull/lag i fjor og er en kjemperessurs for klubben. Alle foreldre har bare gitt treneren bare gode tilbakemeldinger for jobben hun har gjort med lagene våre, skriver styret.

- Vi synes det angrepet Øystein Bruvold retter er helt forkastelig og usmakelig. Vi har hatt saken oppe til debatt, og alle er enig. Samtlige foreldre støtter treneren, som har tatt dette svært tungt, sier Davy Øverås.

- Har utdannelse

Fotballstyret påpeker også at den aktuelle treneren har formell trenerutdanning, som Øystein Bruvold etterlyste.

- Treneren på det aktuelle laget har trenerutdanning! Av syv påmeldte lag til seriespill fra NIL i 2013, var det kun ett lag som hadde trener uten trenerkurs og det var Davy Øverås (blant annet tidligere TUIL-spiller). Han har til gjengjeld solid sportslig erfaring, skriver styret.

- Øystein Bruvold hevder han har snakket med noen i klubben som sier at de som er mest på trening, får mest spilletid. Dette er et utsagn og en holdning klubben ikke kjenner seg igjen i, skriver styret videre.

Og er tydelig på kritikken Bruvold rettet er feil og urettferdig.

- Ingen i Nordkjosbotn IL mobber eller fryser noen ut. Dette er grove og stygge utsagn helt uten rot i virkeligheten, som ingen kjenner seg igjen i, skriver styret.

- Ukultur

Øystein Bruvold mener klubbens uttalelser ikke samsvarer med svarene klubben ga, da han tok opp saken på styremøte i fjor.

- Da sa trenere at de prioriterer de som var mest på trening. Og det har vært sånn i mine år i klubben, at det er forskjellig, sier Bruvold.

Ifølge han trakk han seg ett år før tiden som leder i hovedlaget.

- Jeg var ikke enig i den måten å behandle barn på. For å si det sånn, den aktuelle spilleren sluttet etter opplevelsen. Hun ville ikke være med lenger, sier Bruvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken