Gå til sidens hovedinnhold

Årst er Norges tøffeste kjendis: Jeg ble kjempeglad i ett sekund, også i det neste litt smådeppa

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag kveld ble det klart at tromsøværingen Ole Martin Årst har vunnet kjendisutgaven av TVNorges populære realityprogram, 71 grader nord.

- Det har vært en intens og vanvittig opplevelse. Helt annerledes enn jeg hadde sett for meg, forteller han Nordlys søndag.

Under kveldens finale ble de tre finalistene fraktet ut til en strand hvor de fikk utdelt hvert sitt kart med oversikt over hjelpemidler, samt hver sin kajakk. Deretter var oppgaven å legge opp snareste rute til Nordkapp.
Ole Martin Årst, kampsportutøver Thea Næss og bryter Grace Bullen utgjorde topp tre.

Etter en jevn finale blir det klart at Årst kapret en knepen seier fremfor Thea Næss.

En ydmyk vinner

- Målet var alltid å komme seg helt til Nordkapp, etter at det var i boks var egentlig ikke det å vinne så viktig, sier TIL-legenden og konkluderer med at vinnerinnstinktet ikke er hva det engang var.

- Jeg kjente selvsagt at konkurransemenneske i meg våknet og det hadde vært uaktuelt å ikke gi det mitt aller ytterste. Likevel oppsto det blandede følelser når jeg skjønte jeg hadde vunnet. Jeg innså at det betød at Thea ikke vant, og det gjorde meg nesten litt smådeppa på hennes vegne, forteller Årst som trekker frem vennskapet mellom deltakerne som noe av det aller beste med opplevelsen.

- Jeg har endelig lært meg å flette hår

Spesielt godt kjent ble han med komiker og TV-personlighet Adam Schjølberg som den tidligere fotballspilleren delte telt med store deler av måneden de tilbrakte på tur. Ellers var 4 av de 5 siste deltakerne kvinner, noe som førte til at Årst etterhvert tilegnet seg en kunnskap en mann med to døtre strengt tatt burde kunne.

- Jeg har endelig lært meg å flette hår. Med to døtre som allerede er i tenårene er vel det på tide, smiler han.

Han beskriver turen og opplevelsen som utelukkende positiv.

- Jeg har blitt kjent med mennesker på en helt ny måte. Man sover i telt sammen og er uten særlig kontakt med andre gjennom en lang tid. Det har selvfølgelig vært utfordringer som det å være borte fra familien en hel måned, samt å spise det samme hver dag, men alt i alt har det vært helt fantastisk, forteller tromsømannen.

Har overvunnet høydeskrekken

Årst som hele livet har hatt høydeskrekk trekker overaskende nok frem en klatretur ved Helgelandskysten som turens absolutte høydepunkt.

- Da hadde vi allerede klatret endel ganger tidligere. Da var jeg så livredd at jeg egentlig ikke klarte å kose meg særlig. Men da vi kom opp på Rypetoppen og fikk sove under åpen himmel med nordlyset dansende over oss var frykten borte, det var en ganske utrolig tur, forteller Årst som i følge han selv overhodet ikke er en friluftsperson.

- Før 71 grader nord hadde jeg knapt vært på en fjelltopp, sier han.

Godt å slippe ut hemmeligheten.

Nå gleder han seg til å kunne fortelle venner og kjente om seieren han har holdt hemmelig siden programmet var ferdig innspilt i slutten av semptember.

- Folk har vært nysgjerrig og spurt mye så jeg gleder meg til å endelig kunne fortelle dem alt sammen. Mine aller nærmeste vet det allerede, så det blir nok godt for dem å ikke trenge å holde på det lengre, smiler han.

Kommentarer til denne saken