Norge igjen aktuell for Shtokman

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Putin diskuterer med Stoltenberg.

DEL

Russlands president Vladimir Putin har diskutert norsk deltakelse på det store Sjtokman-feltet i Barentshavet med statsminister Jens Stoltenberg, melder Finnmarken.

Putin skal ha ringt Stoltenberg for å snakke om en mulig norsk deltakelse i utvinning av gass. Det skriver nyhetsbyrået Thomson Financial News, i følge NRK.

Kommunikasjonsrådgiver Tor Aagaard Borgersen ved Statsministerens kontor bekrefter at samtalen har funnet sted, men vil ikke si hva de to snakket om.

Intense samtaler

Det har pågått intense forhandlinger i flere måneder mellom Moskva og internasjonale selskaper om deltakelse i Sjtokman-utvinningen.

Tidligere i september skrev Barents Observer at det russiske Gazprom kan komme til å utpeke Statoil som partner i prosjektet allerede denne måneden.

Ny utvikling

Analytikere mener telefonsamtalen mellom Putin og Stoltenberg kan bety en viktig, ny utvikling i saken.

– Jeg venter at det vil foreligge en avgjørelse nå snart. Dersom ikke i morgen, så innen få uker, sier analytiker Arnstein Wigerstrand i Enskilda.

Siste fase

– Vi er nå i den siste fasen når det gjelder valg av ny partner eller partnere, sier Wigerstrand og legger til at Statoil lenge er blitt ansett som en favoritt i kampen om å delta i Stockman-utvinningen.

Andre analytikere peker på at Putin også kan ha ringt Stoltenberg for å forklare hvorfor det ikke blir norsk deltakelse på feltet.

Artikkeltags